Η «σοβαρότητα» της Δημοτικής Αρχής στην πανδημία

Συνέντευξη (που αλλού;) στη ναυαρχίδα της Ολιγαρχίας έδωσε ο τύποις ανταυτού Γιώργος Τσιλιμιδός, και μεταξύ ων άλλων, μίλησε και «για την διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο Δήμου», αναφέροντας ότι «στο διάστημα του ενός χρόνου η Δημοτική Αρχή έχει εργαστεί με μεγάλη σοβαρότητα και έχει υπερβάλει εαυτόν για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία».

Μεγάλα λόγια και εκ του ασφαλούς μικροφώνου…

Αν τον ρωτούσαν να πει αν αποτελούν «δείγμα σοβαρότητας της Δημοτικής Αρχής» τα παρακάτω γεγονότα, άραγε τι θα έλεγε;

Με το ξεκίνημα της πανδημίας, πριν ένα ακριβώς χρόνο, στις 13/3/2020 ο δήμαρχος έδωσε το «καλό» παράδειγμα συμμετέχοντας σε συνεδρίαση της τοπικής Κοινότητας Πόρου με τη συμμετοχή πολιτών, παραβιάζοντας προκλητικά τα μέτρα που μόλις είχαν ξεκινήσει!

Τον περασμένο Οκτώβρη έσκασε το σκάνδαλο με τις μάσκες που πήρε Πανελλήνια διάσταση. Με την υπογραφή Θεόφιλου έγινε η προμήθεια από επιχείρηση του υιού συνεργάτη του 37.500 μασκών σε τιμή κατά …350% ακριβότερη από αυτήν του εργοστασίου που τις κατασκεύαζε ζημιώνοντας το Δήμο …13.125 ευρώ!

Με το που σκάνε δύο κρούσματα δημοτικών υπαλλήλων, ο ίδιος ο ανταυτού και δημόσια σε σύσκεψη στην Περιφέρεια, παραδέχτηκε την παρουσία …«αρνητών μάσκας» στις υπηρεσίες του Δήμου!

Ο Δήμος Αργοστολίου είναι ο μοναδικός Δήμος στην Κεφαλονιά ο οποίος δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για τεστ στους πολίτες και από τους ελάχιστους στην Ελλάδα!

Και το τελευταίο, που αφορά την οργάνωση κορονοπάρτι την Τσικνοπέμπτη από υπαλλήλους του δήμου με την ευγενική χορηγία …του αντιδημάρχου Σαμούρη!

Το συμπέρασμα; Συμφωνούμε! Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμα, αποτελούν το «δείγμα σοβαρότητας της Δημοτικής Αρχής» απέναντι στην πανδημία!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ