Η Στεφανία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2021

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, τον Μάιο του 2021, θα περιλαμβάνει συμμετοχή της Ελληνο-Ολλανδής τραγουδίστριας Στεφανίας Λυμπερακάκη.

Η νεαρή τραγουδίστρια, η οποία γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, θα εκπροσωπήσει ειρωνικά την Ελλάδα στη χώρα της γέννησής της στον 65ο ετήσιο διεθνή διαγωνισμό.

Η νεαρή τραγουδίστρια έγινε γνωστή στην Ολλανδία σε τρυφερή ηλικία εννέα ετών, όταν συμμετείχε στην ολλανδική εκδοχή του δημοφιλούς talent show “The Voice Kids”.

Η συμμετοχή της στον επερχόμενο διαγωνισμό, με τίτλο “Last Dance”, λέγεται ότι έχει ήχο της δεκαετίας του ’80 και θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Το “Last Dance” γράφτηκε από τους Δημήτρη Κοντόπουλο, Arcade, και Sharon Vaughn, οι οποίοι έγραψαν την συμμετοχή της Στεφανίας το 2020 για τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Το τραγούδι της Στεφανίας “SUPERG! Το RL” επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision 2020.

Ο διαγωνισμός του περασμένου έτους, ο οποίος έχει επίσης προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ, ακυρώθηκε για πρώτη φορά στην 64ετή ιστορία του τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19.

Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, οι κριτές αποφάσισαν ότι οι συμμετοχές σε τραγούδια δεν θα μπορούσαν να υποβληθούν εκ νέου για το διαγωνισμό της Eurovision 2021.

Η ίδια σύνθεση 41 χωρών που έπρεπε να διαγωνιστούν πέρυσι θα συμπεριληφθεί στον διαγωνισμό της Eurovision το 2021.

Μεγάλες ελπίδες για “Τελευταίο Χορό” στην 65η Eurovision

Η Στεφανία και η ομάδα της έγραψαν και ηχογράφησαν πέντε πιθανά τραγούδια για τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, τα οποία θα κριθούν από πάνελ της ΕΡΤ, του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

Δεδομένου ότι το πάνελ επέλεξε το “Last Dance” για να εκπροσωπήσει τη χώρα, η Στεφανία θα ηχογραφεί ένα τελευταίο κομμάτι του τραγουδιού στις 10 Ιανουαρίου για να υποβληθεί στο διαγωνισμό.

Όσοι έχουν ακούσει το κομμάτι, το οποίο λέγεται ότι περιέχει ένα αισιόδοξο, ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον μετά τους αγώνες που αισθάνθηκαν διεθνώς το 2020, έχουν μεγάλες ελπίδες για τις πιθανότητες της χώρας στον ανταγωνισμό.

Στις τελευταίες έξι επαναλήψεις του διαγωνισμού, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να τοποθετηθεί στην πρώτη δεκάδα. Η Στεφανία και η δημιουργική της ομάδα ελπίζουν να το αλλάξουν αυτό με το pop κομμάτι τους.

“SUPERG! RL” ήταν η συμμετοχή της Στεφανίας στον διαγωνισμό του 2020:

(GreekReporter)