Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη όλων μας

Ως Κίνηση Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» θεωρούμε πως οι δράσεις μιας Δημοτικής Κίνησης προεκλογικά είναι αυτές που καταδεικνύουν και τον τρόπο δράσης της παράταξης μετεκλογικά. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη την προεκλογική περίοδο διότι αποτελεί τη βάση για ολόκληρη την τετραετία που θα ακολουθήσει. Η Δημοτική μας Κίνηση για το Δήμο Αργοστολίου έχει αποφασίσει να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο προεκλογικής δράσης που θα βοηθήσει τον Δήμο μας όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι πολίτες μπορούν να είναι χρήσιμοι προς το Δήμο σε κάθε στιγμή μέσα από τις δικές τους δράσεις και το δικό τους παράδειγμα.

Μία από τις κεντρικές μας επιδιώξεις είναι η αύξηση της συμμετοχής στα κοινά. Όχι μόνο με την ενεργή συμμετοχή σε κάποια παράταξη αλλά και με την έκφραση της βούλησης μέσω της ψήφου στις εκλογές. Στις Δημοτικές εκλογές του 2014, στις Δημοτικές ενότητες που αποτελούν σήμερα το νέο Δήμο Αργοστολίου, η αποχή ήταν περίπου 53%. Αυτό σημαίνει πως στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς πολίτες του νέου μας Δήμου. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Όποια και αν είναι η επιλογή των πολιτών, με όποια κριτήρια και αν επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίζουν. Η συμμετοχή είναι αυτή που δίνει δύναμη στη Δημοκρατία.

Δεν πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να επιλέγουν για εμάς.

Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι και απαθείς.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αφορά όλους. Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει να συνεργαστούν προεκλογικά με στόχο την αύξηση της συμμετοχής. Αυτό θα δείξει το πραγματικό μας ενδιαφέρον για το Δήμο και όχι μόνο για να εκλεγούμε. Η δική μας επιλογή ως Κίνηση είναι να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες με ένα συγκροτημένο και καινοτόμο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που θα έχει δημιουργηθεί από τους πολίτες, για τους πολίτες. Πεποίθησή μας είναι πως ο πολιτικός πολιτισμός και η συμφωνία των παρατάξεων, έστω σε κάποια σοβαρά ζητήματα, προεκλογικά θα δείξει ότι και μετεκλογικά θα μπορέσουν να υπάρξουν συνεργασίες, όπως απαιτεί ο νέος Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα παραπάνω πιθανά να ενεργοποιήσουν περισσότερους πολίτες και να τους οδηγήσουν στις κάλπες. Έτσι, θα μπορέσουμε ως Δήμος να έχουμε ένα πραγματικά αντιπροσωπευτικό εκλογικό αποτέλεσμα για το οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη όλων μας.

Κεφαλονιά, νησί για όλους

https://www.facebook.com/nisigiaolous