Η Τζόγια άφησε …σύξυλους τους «Μεγαρείς» αποσύροντας «στο παρά 5» την υποψηφιότητα της

Τζ. Γρουζή

Πολύ άσχημη τροπή πήραν χθες οι υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές στην τοπική Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη του Προέδρου της γαλάζιας Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΔΕ), αφού η τ. αντιπεριφερειάρχης Τζόγια Γρουζή απέσυρε τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά της, αφήνοντας …στα κρύα του λουτρού τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τους υπόλοιπους «Μεγαρείς»!

Ηταν λίγο πριν τις 7 χθες το απόγευμα (την ώρα που έληγαν οι υποψηφιότητες) και η κ. Γρουζή προσερχόμενη στο Επιμελητήριο για να καταθέσει την υποψηφιότητά της, βρήκε στο κτίριο τον απερχόμενο πρόεδρο Αντώνη Κατσιγιάννη και άλλους «Μεγαρείς» να περιμένουν με ανυπομονησία τον ερχομό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σ’ ένα διάλογο που ακολούθησε η κ. Γρουζή ρώτησε αν έχει κατατεθεί και άλλη υποψηφιότητα, οι «Μεγαρείς» απάντησαν ότι έχει καταθέσει η πολιτευτής και δημοσιογράφος Γιάννα Κουλουμπή, της οποίας η υποψηφιότητα κυκλοφορούσε τον τελευταίο καιρό σαν «μεγαρική αντίπαλος» της κ. Γρουζή.

Τότε η κ. Γρουζή είπε ότι εφ’ όσον έχει κατατεθεί και άλλη υποψηφιότητα πέραν από την δική μου, όπως μου είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος, η δική μου υποψηφιότητα δεν χρειάζεται!

Και αποχώρησε…

Ετσι νέα πρόεδρος «ανακηρύχθηκε» άνευ εκλογών η κ. Κουλουμπή, αφού δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν χθες βράδι ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να επιφέρει νέο εσωκομματικό πόλεμο στην τοπική Νέα Δημοκρατία, αφού απέτυχε η ενωτική προσπάθεια της κ. Γρουζή και υπάρχει «νέο καπέλωμα» της προεδρίας της ΝΟΔΕ από το «Μέγαρο».

Τζ. Γρουζή
Γ.Κουλουμπή

Ρουκέτες από την Τζόγια!


Ευθύνες στον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση γιατί δεν κατάφερε να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες μέσα στην γαλάζια Παράταξη, αλλά και πολλές άλλες αιχμές για σκοτεινές διαδρομές και μεθοδεύσεις εμπεριέχει το κείμενο της παραίτησης της τ. αντιπεριφερειάρχου Τζόγιας Γρουζή από την υποψηφιότητά της για την προεδρία της γαλάζιας Νομαρχιακής ΝΟΔΕ.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Γρουζή αναφέρει τα εξής:

Είναι  αναμφισβήτητο ότι τη τελευταία διετία η πολιτική παρουσία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν παντελώς ανύπαρκτη.

Η ευθύνη γι’ αυτή την πολιτική ανυπαρξία έχει γνωστούς πατέρες.

Με  αυτό το δεδομένο, την προηγούμενη  εβδομάδα και μετά από παροτρύνσεις  απλών και επώνυμων στελεχών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, μετά από συζητήσεις με απλούς ψηφοφόρους, αλλά και στελέχη που κατέχουν θεσμικούς ρόλους τοπικά, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, αποφάσισα να ηγηθώ μιας ενωτικής προσπάθειας για την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας και να διεκδικήσω τη θέση της Προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε. 

Στόχος της προσπάθειας αυτής ήταν η αποφυγή της εσωστρέφειας, η εξαφάνιση της εσωκομματικής αντιπαλότητας και η προώθηση μιας ενωτικής πρωτοβουλίας έξω και πέρα από πρόσωπα, ιδιοτέλειες, μικροσυμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες.

Μετά όμως την αιφνιδιαστική κατάθεση και δεύτερης  υποψηφιότητας για την προεδρία της Ν.Ο.Δ.Ε, παρά τα συμφωνηθέντα, η οποία θυμίζει μικροκομματικές και ξεπερασμένες σκοπιμότητες, καταδικασμένες στη συνείδηση της κοινωνίας, θεωρώ ότι οι  παραπάνω στόχοι είναι αδύνατο να υπηρετηθούν, τουλάχιστον όπως εγώ και οι πραγματικοί αγωνιστές της παράταξης τους αντιλαμβανόμαστε.

Δεν ήταν και ούτε είναι στις προθέσεις μου να διεξάγω έναν προεκλογικό αγώνα που θα αναδείξουν και πάλι την εσωστρέφεια, την εσωκομματική αντιπαλότητα και τους διαχωρισμούς στους «δικούς μας» και στους «δικούς σας».

Γι’ αυτό και αποσύρω την εκδηλωθείσα υποψηφιότητά μου για τη θέση της  Προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε, αρνούμενη πεισματικά να συνεργαστώ για μια ακόμη φορά σε παρόμοιες πρακτικές.

Αρνούμενη πεισματικά το παρασκήνιο, τις σκοτεινές  υπόγειες διαδρομές και εκτός πολιτικής μεθοδεύσεις.

Γι΄ όλα τα παραπάνω, ήταν ενήμερος εγκαίρως ο κ. Παρίσης, ο οποίος δυστυχώς, δεν κατάφερε για ακόμα μία φορά, να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες της Παράταξής μας, αφού ο λόγος του αποδείχθηκε «αδύναμος», έναντι του λόγου των «πρωταγωνιστών του παρασκηνίου»!

Ευχαριστώ θερμά όσους από την πρώτη στιγμή στήριξαν την προσπάθειά μου και ήταν ειλικρινείς μέχρι τέλους και είχαν και έχουν την ίδια αγωνία με μένα για την πορεία της Παράταξής μας στα νησιά μας.

Θα συνεχίσω ως απλό μέλος να υπηρετώ την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησα αταλάντευτα, έντιμα χωρίς σκοπιμότητες και υστεροβουλίες.

ΤΖΟΓΙΑ  ΓΡΟΥΖΗ

  • Μετά την εξέλιξη αυτή νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ αναλαμβάνει χωρίς την διενέργεια εκλογών η πολιτευτής και δημοσιογράφος Γιάννα Κουλουμπή.