Η τύχη ενός νέου Κινήματος

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Aποκλειστικό για μικρά παιδιά)

Μου εκαμε νόημα, μπαίνοντας στο καφενείο, πως θέλει να μου μιλήσει ιδιαιτέρως! Ζήτησα «συγγνώμη» από την παρέα και βγήκα έξω.

 • Τι συμβαίνει ρε Πέτρο; Σε βλέπω σκεπτικό. Εγινε τίποτα κακό;

-Οχι, μωρέ, πάμε -μιά κι είναι ωραία μέρα, λιακάδα να κάτσουμε σ’ ένα παγκάκι να τα πούμε με την ησυχία μας, χωρίς να μας ακούσει ούτε πουλάκι.

 • Πάμε, αλλά μέχρι να φτάσουμε άρχισε να με κατατοπίζεις, γιατί ανησυχώ και με βάζεις σε διάφορες σκέψεις.

-Κοντεύουμε να φτάσουμε. Δεν θα πάθεις τίποτα. Απεναντίας θα χαρείς πολύ! Ακουσε με προσοχή. Και παρόλο που σούχω εμπιστοσύνη, θέλω να μου δώσεις το λόγο σου πως ό,τι πούμε, όταν θα φύγουμε θα γίνει …τάφος.

 • Τώρα παιδιά είμαστε; Κοντεύουμε τα 90!

-Το λοιπόν, παλαίμαχε πρέπει να ιδρύσουμε κόμμα. Κόμμα που θα σκίσει.

 • Σιγά. Μου θύμισες τον ΑΛέξη που έσκισε τα μνημόνια. Εμείς -αν κατάλαβες-, είμαστε υποψήφιοι για κώμα. Κόμμα που θα δημιουργήσουμε;

-Κόψε τις σαχλαμάρες και τα κρύα αστεία σου.Ωρε ζωόφιλε, έχεις καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα γερόντια σ’ αυτή τη Χώρα; Μπορεί να ζήσει κανείς μας; Ποιες υποχρεώσεις να πρωτοπληρώσουμε που δεν ξέρουμε καλά-καλά που και πόσα χρωστούμε; Μήπως πρέπει να τρέχουμε στα σκουπίδια; Στα συσσίτια της Εκκλησίας; Αν μας είχαν κλείσει στη φυλακή, θα μας τάϊζαν και δεν θα ξέραμε το ρήμα «χρωστάω». Ξέρεις το ποσοστό μας στην Ελλάδα, τώρα π’ άδειασε κι από πολλούς νέους;

 • Πως δεν ξέρω. Εχουμε 72% του πληθυσμού!

-Κατ’ άλλους 72,5%. Εν πάσει περιπτώσει έχουμε μιά ασυνήθιστη πλειοψηφία. Και δεν χρειαζόμαστε μπόνους. Θα φτιάξουμε αυτόνομη Κυβέρνηση, χωρίς Καμμένους και Πικραμένους και …Κατουρημένους! Εχω συνθέσει και το όνομα του κόμματος: «Πανελλήνιο Αγωνιστικό Κίνημα Γερόντων» (ΠΑ.Α. ΚΙ.ΓΕ). Θα βάλουμε σ’ όλους τους Νομούς υποψηφίους και θα γίνει της κακομοίρας.

 • Αυτό το πιστεύω, πως θα γίνει της κακομοίρας. Της άλλης …αποκλείεται.

-Εκείνο που έχει τη μέγιστη σημασία, είναι ο αιφνιδιασμός. Θα καταθέσουμε στο Πρωτοδικείο την ίδρυσή μας, μισή ώρα προτού λήξει η προθεσμία υποβολής, για να μη το μυριστούν άλλοι και μας μπουν δίπλα με παραπλήσιο κόμμα ανηλίκων και μεσηλίκων.

 • Ωρέ Πέτρο μου, μήπως σε χτύπησε πέτρα, καμιά κοτρώνα στο κεφάλι; Ξέρεις πόσα κόμματα είναι στο φούρνο κι όπου νάναι θα μας πλημμυρίσουν;

-Το ξέρω π’ ανάθεμά τους, τους γύφτους. Μαζεύονται 2-3 παλιατσούρες και σου στήνουνε κόμμα. Που πάτε ωρές; ΚαραΝίκες; Τι κομμάτι πίτας θα πάρετε; Θα μείνετε όλοι απ’ έξω με 1%-2%, το πολύ, ο καθένας σας θα ξεφτυλιστείτε.

 • Δεν μου λες, πόσο καιρό το σκεφτόσουνα; Μήπως σε τσιμπήσε μολυσμένος Τζώρτζηνας; Εχεις υπολογίσει πόσα λεφτά χρειαζόμαστε; Εεε; Μονάχα τα κεράσματα που θα χρειαστούνε για 5 εκατομ. ψηφοφόρους, σε ρωτάω; Ποιοι θα μας επιχορηγήσουν; Το Σώρρα δυστυχώς τον χάνουμε, που θ’ ακουμπούσαμε σίγουρα!

-Καλά δεν έπαιρνε στροφές το μυαλό σου που ήσουνα νέος, τώρα πούσαι ανάπηρος, τι να περιμένω; Ωρέ, έχεις χωνέψει πως με 72% ούτε κέντρα χρειαζόμαστε, ούτε συγκεντρώσεις, ούτε ομιλίες, ούτε αυτοκινητοδρομίες, ούτε να κρεμάσουμε τις μουσούδες μας σε στύλους της ΔΕΗ, για να μας τις πλακώσουνε οι αντίπαλοι με νεκρόσημα!

 • Δηλαδή τα βλέπεις όλα ρόδινα; Μακάρι να μη φάμε γιαούρτια στα γεράματα…

-Και παραπάνω.Θα κοιμόμαστε τις νύχτες ήρεμοι και την …Κυριακή -που δεν θ’ αργήσει-, θα πάμε να την ρίξουμε! Και την Δευτέρα ο θρίαμβος!

 • Αν είναι έτσι δέχομαι. Βάλε με και στην Επιτροπή του Εκλογικού Αγώνος. Στο Νομό μας ποιους θα έχουμε υποψηφίους;

-Αυτό το μελετώ. Το ψάχνω, γιατί έχω πολλές περιπτώσεις. Πρέπει να βάλουμε πρόσωπα που να μπορούνε να περπατούνε χωρίς μπαστούνια και να μην κατουριώνται απάνω τους.

 • Εντάξει. Πήγε μεσημέρι. Δεν το διαλύουμε;

-Αντε γεια, καλή όρεξη και με τη Νίκη μας!

 • Την Ελπινίκη μας, θέλεις να πεις!

ΥΓ.

Τώρα γιατί πρόδωσα το μυστικό μου; Ναυάγησε το Κίνημα. Και ξέρετε γιατί; Απαίτησαν οι Ληξουριώτες -ως σεισμόπληκτοι- να έχουν και τους 3 υποψήφιους δικούς τους: Οι Αργοστολιώτες δεν δεχθήκανε και προκειμένου να μας πνίξουνε με αδέσποτα σκυλιά, υποχωρήσαμε. Αυτό κάνει η πλεονεξία και η γεροντική επιμονή. Ανθρώπινες αρετές.