Η Υγεία αποτελεί το №1 στο Δήμο Σάμης. Αν δεν την έχουμε, δεν προχωράμε.

Παντελής Αμούργης

Ο διαπαραταξιακός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης και επρόσωπος του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) Παντελής Αμούργης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

ΣΧΕΔΙΑΖΩ, ΟΡΓΑΝΩΝΩ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΩ, ΕΛΕΓΧΩ, τέσσερις βασικές λέξεις που στοιχειοθετούν την ανάγκη πρόληψης της υγείας μας. Το βασικότερο ζήτημα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο της 6.3.22 του δήμου Σάμης ήταν η ψήφιση της δημιουργίας ΚΕΠ Υγείας.

Κέντρων, δηλαδή, που θα ασχολούνται με τη διαμόρφωση ιατρικής συνείδησης των συνδημοτών μας και τη διαχείριση των ιατρικών τους φακέλων, όσον αφορά τη συχνότητα και τη διεξαγωγή βασικών εξετάσεων κλπ.

Σχετικά, δε, με το Ψήφισμα της συνέλευσης των πολιτών της Ερίσσου στις 4.3.23, αποφασίστηκε η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Βασιλικάδων, η εγκατάσταση ασθενοφόρου ΕΚΑΒ με έδρα στα Διβαράτα, καθώς και η προμήθεια απινιδωτών σε κεντρικά σημεία της Ερίσσου. Επιπλέον προτάθηκε παραλλήλως να βρεθούν ελεύθεροι επαγγελματίες – ιατροί με σημαντικά οικονομικά κίνητρα ώστε να προστρέξουν στην ενίσχυση της τοπικής υγείας.

Τέλος, θα αναζητηθούν οι λίστες των επικουρικών ιατρών που έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στο υπουργείο υγείας προκειμένου να διερευνήσουμε την πιθανότητα συντομότερης πρόσληψής τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η υγεία αποτελεί το νούμερο 1. Αν δεν την έχουμε, δεν προχωράμε. Και για αυτό θα κάνουμε ό τι περνά από το χέρι μας για μια ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας στους συνδημότες και συνδημότισσές μας.