Η Υγεία αργοπεθαίνει στην εντακτική. Συγκέντρωση στην Αθήνα την 1η/7 και συνάντηση με τον υπ. Υγείας

Στην εντατική βρίσκεται πάντα η Yγεία στην Kεφαλονιά πνέοντας τα λοίσθια, και το μείζον θέμα της στελέχωσης των Δομών Υγείας του νησιού αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος».
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρέστησαν Φορείς του νησιού, ενώ το λόγο πήραν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γιώργος Γαβρίλης καθώς και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Παλικής κ. Δημήτρης Μαντζουράτος, οι οποίοι μίλησαν για την  ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος στελέχωσης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου, του Μανζαβινάτειου Νοσοκομείου, αλλά και των περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας.vinieta-egxromi
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος προέτρεψε τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Νομού μας,   ενώ πρότεινε να ξανασυζητηθεί το θέμα αυτό πιο οργανωμένα, με όλους τους Φορείς.
O δήμαρχος απαντώντας στον κ. Μιχαλάτος, είπε: «Θεόφιλε, σωστά τα λες, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν κάθεται. Είχαμε κλείσει ραντεβού με τους γιατρούς του νησιού με τον υπουργό Υγείας, στην Αθήνα. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Η Δημοτική Αρχή δεν κωφεύει. Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν κάνουμε αντιπολίτευση με το θέμα αυτό».
Κατόπιν, οι Δ.Σ. εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την κατάσταση της Υγείας στο Νομό και ειδικότερα τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ συζήτησαν και για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν.
Αναφορικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 1/7, που πρότεινε η Επιτροπή Αγώνα Φορέων, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Τζωρτζάτος τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι να πάμε εκδρομή στην Αθήνα και να φωνάζουμε έξω από τα Υπουργεία», αλλά η πρόταση του κ. Τζωρτζάτου  ήταν να συστηθεί μία ολιγομελής Επιτροπή, η οποία θα συζητήσει με τον υπουργό και τους αρμόδιους Φορείς, εκθέτοντας τα προβλήματα του Νομού μας.
O αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος θέλησε να δώσει θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό και των δύο Νοσοκομείων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.
Τελικά, η απόφαση, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα, ήταν η εξής:

* Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.

* Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.

* Να επανέλθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.

* Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.

* Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.
Παρασκευή 1/7 8.30 πμ συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και στη συνέχεια παρέμβαση στη Βουλή, ενώ τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από τον Δήμο.
Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε ότι θα είναι παρών στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, το ίδιο και ο Δ.Σ. κ. Γιώργος Κατσιβέλης.
Στο τέλος της συζήτησης και αφού ψηφίστηκε το θέμα, ο επικεφαλής των ΦΙ.ΚO. κ. Ηλίας Παρίσης ζήτησε να μιλήσει, ωστόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάκης Παπαναστασάτος δεν του το επέτρεψε, ενώ επικαλέστηκε τον Κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο η διάρκεια συζήτησης των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης είναι μία ώρα, όπως είχε οριστεί στην αρχή της συνεδρίασης, η οποία είχε παρέλθει. Τότε ο κ. Η. Παρίσης εκνευρισμένος είπε: «Είμαστε σε Δημοτικό Συμβούλιο ή σε φασιστικό συμβούλιο;».
* Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA