Η Φυσική του Φωτός και ο ρόλος της Τεχνο-Επιστημών

Ανοιχτή Πρόσκληση που απευθύνεται σε όλους. Σας καλούμε να συμμετέχετε στα γεγονότα  με την παρουσία σας, με τα έργα σας (λογοτεχνικά-ποιητικά, εικαστικά ή άλλης κατηγορίας. Σας καλούμε να συζητήσετε με τους συμμετέχοντες ερευνητές και καλλιτέχνες και να μοιραστείτε τις σκέψεις και τις γνώσεις σας σχετικά με το Φώς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

– 28 Σεπτεμβρίου 2023: Επίσημη έναρξη της έκθεσης TIMELESS LIGHT και του Συμποσίου με κονσέρτο πιάνου από τον πιανίστα Stefano Meani και συμμετοχή της σοπράνο Κaterina Chebotova.

-29 Σεπτεμβρίου 2023: Εργαστήρια, διαλέξεις, προβολές – 30 Σεπτεμβρίου 2023: 8.30 μ.μ Timeless Light – Entanglement Symposium (hybrid mode) & ανοικτή συζήτηση με το κοινό

Timeless Light Entanglement 2023

Η Φυσική του Φωτός και ο Ρόλος των Τεχνο-Eπιστημών

Συμπόσιο & Έκθεση

‘’Timeless Light’’ είναι μια πολλαπλώς προκλητική προσέγγιση του Φωτός μέσω των Τεχνών, των Επιστημών, της Φιλοσοφίας, της Θρησκείας, της Τεχνολογίας. Το σύνολο έργο είναι ένας δρόμος που ερευνά τη Φύση του Φωτός. Μνημειακές σκέψεις, επιστημονικά αξιώματα, σοφία αιώνων ή καινοτομία, φυσικές επιστήμες και τέχνες προσκαλούν δημιουργικά και προκλητικά πνεύματα να προσθέσουν ένα νέο λεξιλόγιο, νέες προσεγγίσεις στο Φως ως Οντότητα.

28 ,29, 30 Σεπτεμβρίου 2023, Iόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού, Μεταξάτα

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες : Juan Lesta, Anthony Lyons, Lisa Pettibone, Judith Röder, Laura Santamaria, Elena Vertikova,Tobias Zimmer, Sophie Kagadis, Kurtis Lesick, Tsu Ou-Yang, Yana Chebotova. Επιμέλεια: Sara Buoso

«Το φως είναι το κύριο μέσο δημιουργίας. Είναι και μόνιμο και εφήμερο, κατ’αναλογίαν αναπαράστασης της συνείδησης. Βλέπουμε τις εκφράσεις του φωτός ως την αρχιτεκτονική του μυαλού που κατοικεί η συνείδησή μας. Επανεξετάζοντας τις σχέσεις που έχουμε με το περιβάλλον μας στον φυσικό κόσμο, μπορούμε να αλλάξουμε προοπτικές. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο η αντίληψή μας μπορεί να χρωματίσει και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα αυτού που έχουμε ενώπιόν μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να ξανασκεφτούμε τη σχέση  μας με τον φυσικό κόσμο. Η ανθρώπινη επίδραση στο περιβάλλον προκαλεί οικολογική κατάρρευση και υπερθέρμανση του πλανήτη. Χρησιμοποιώντας αφαιρέσεις φωτός, στην παρούσα προσέγγιση, εξερευνούμε τη φύση, σε μια μοναδική εμπειρία πολυμέσων».

IΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ