«Η ώρα του λαού»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➙ΕΝ ΟΨΕΙ της ταχύτατα επερχομένης-ευλογημένης ώρας, κατά την οποιαν ο λαός μας πάλι «θα μιλήσει», ως έτσι λέγεται:

➙ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ των Πολιτών μας οι απόψεις, οι επιθυμίες, η ειρηνική, η πάντοτε δημοκρατική βούλησή της, πρέπει -επιτέλους, και με την Τεχνολογίαν που πλέον διαθέτουμε- να επισημαίνονται, να ακούγονται προσεκτικά, να κρίνονται, να αξιολογούνται, κάποιου σεβασμού να τυγχάνουν, και υπ’ όψιν να λαμβάνονται, από τους εκάστοτε αποφασίζοντες Πολιτικούς Άρχοντές μας! Κεντρικούς και Τοπικούς! ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ! Όχι …προαιρετικά, ως …Μεγάλη Χάρη προς όλους μας!

 

➙ΑΥΤΗ ήταν έκπαλαι, και ακόμα είναι, η -μάλλον εντελώς λησμονημένη- Πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας!

 

➙ΕΠΕΙΔΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ «ΠΡΕΠΕΙ» ΚΟΙΝΩΝΙΑ η οποία, απλά, κάθε τέσσερα χρόνια, προτρέπεται να θυμηθεί την υποχρέωσή της για …μίαν ημέρα και μόνον, και εν «χορδοίς και οργάνοις» να εκλέξει Άρχοντες τους οποίους ελάχιστα γνωρίζει, και μάλλον δεν θα …ξαναδεί κοντά της, ούτε κάτι να τους μεταφέρει θα μπορέσει, ούτε για την Χώρα τους και για την Κοινωνίαν τους -για κάτι σημαντικό- να τους απασχολήσει θα είναι δυνατόν, ούτε τις αντιρρήσεις της για κάτι πολύ λανθασμένον που τους βλέπει να κάνουν, ειρηνικά και ήρεμα να τους αρθρώσει την ένστασή της θα μπορέσει, γνωρίζοντας ότι όντως θα τύχει κάποιας σοβαρής προσοχής, από μέρους τους!

 

➙ΧΩΡΙΣ τις συνήθεις, ογκώδεις και θορυβώδεις, για εντυπωσιασμό και μόνον διαδηλώσεις, τέτοιες …στον «γάμο του Καραγκιόζη», αφού ουδέποτε λαμβάνονται υπ’ όψιν, αλλά μόνον ως «Ενοχλήσεις …Ετερόκλητου Όχλου» χαρακτηρίζονται!!!