Η ώρα των πανηγυρισμών δεν ήλθε ακόμα!

Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη στην ερώτηση του βουλευτή κ. Καππάτου για τον Μυκηναϊκό Τάφο Τζαννάτων, σίγουρα αποτελεί είδηση και γι’ αυτό βρέθηκε και στην πρώτη σελίδα του χθεσινού «Η», όπως μεταφέρθηκε με δελτίο Τύπου του βουλευτή.

Όμως, ο τίτλος του «Η» «Ο Μυκηναϊκός Τάφος Τζαννάτων στο ΕΣΠΑ» …δεν ήταν σωστός και είχε παρθεί από την αναφορά του κ. Καππάτου στο Δ.Τ,.ότι η κ. υπουργός μεταξύ των άλλων, τον ενημέρωσε πως «Το έργο θα ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ».

Μια προσεκτικότερη όμως ματιά στην απάντηση Μενδώνη σε …προσγειώνει.

Ιδού επί λέξει τι αναφέρεται στην απάντηση Μενδώνη:

Το Υπουργείο, η Περιφέρεια και η τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων «βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης νέας πρότασης και με καινούργιο Τεχνικό Δελτίο Πράξης προϋπολογισμού περίπου 1.500.000 ».

Και με απλά λόγια η νέα πρόταση …ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί! Είναι σε διαδικασία σύνταξης!

Στην τελευταία μάλιστα παράγραφο της απάντησης Μενδώνη εμφανίζεται …αντίφαση με την προηγούμενη αναφορά:

«Οι συναρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ έχουν ήδη ολοκληρώσει τη σύνταξη του τροποποιημένου Τεχνικού Δελτίου και η πρόταση προβλέπεται να υποβληθεί σε πρόσκληση που αναμένεται να εκδώσει η ΕΥΔ Ε Π Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το σκοπό αυτό».

Από τη μια μεριά λοιπόν μιλάει για …«διαδικασία σύνταξη νέας πρότασης» και από την άλλη λέει πως …«έχει ήδη ολοκληρωθεί η σύνταξη» !

Και επειδή, όπως επίσης αναφέρεται στην απάντηση Μενδώνη, το έργο έχει απορριφθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ …δύο μάλιστα φορές, η μία τον Μάρτιο του 2017 και  άλλη τον Ιούλιο του 2020, πρέπει να είμαστε όλοι επιφυλακτικοί με πρώτο βεβαίως τον βουλευτή, θυμίζοντας το γνωστό:

Άλλο το πούντοναι και άλλο το έντοναι!

Το συμπέρασμα: Η ώρα των πανηγυρισμών δεν ήλθε ακόμα, πολύ περισσότερο όταν η ίδια η υπουργός …δεν μας τα λέει ξεκάθαρα!