Η Eurobank βράβευσε τρεις μαθητές μας, τη Χρ. Καμπουράκη, τον Ι. Ρουμελιώτη και την Τζ. Κέντρο

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, βράβευσε η Eurobank, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Eurobank, με 15 συνεχή χρόνια εφαρμογής.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν προχθές. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν και δύο αριστούχοι από τους Νομούς Δωδεκανήσου και Σάμου που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ο Oμιλος Eurobank έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Αρχιμανδρίτης Πατέρας Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γερβάσιος Ιωακειμίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Δημήτριος Δριβίλας, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Λαλιώτης, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χριστοπούλου, καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Tιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας στο 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας για τον αριστούχο μαθητή Θαλή Ασημακόπουλο, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου για τη Νικολέττα Φλωροπούλου, στο Νομό Ζακύνθου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου για τον Παναγιώτη Γαρδέλη, καθώς και στο Νομό Κεφαλληνίας στο Γενικό Λύκειο Ιθάκης για τη Τζενσίκα Κέντρο.

Tα βραβεία της Eurobank για το Νομό μας έλαβαν οι μαθητές:

  • Χριστίνα Καμπουράκη, από το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου
  •  Τζενσίκα Κέντρο, από το Γενικό Λύκειο Ιθάκης
  •  Ιωάννης Ρουμελιώτης, από το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου