Θέμα Γέφυρα Αργοστολίου: Τι «Εργο Τέχνης» κύριε Κεκάτε, μήπως …αφηρημένης;

Από τον αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Κεκάτο, πήραμε χθες την ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμε κ.Παπαδάτε,
ως πιστός αναγνώστης σας, σας επισημαίνω τα πάντα καλόπιστα σχόλια μου για το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας σας “Ημερήσιος” και το θέμα της 4ης Oκτωβρίου 2016.

Προφανώς, επιθυμείτε να αναδείξετε την κατά την δική σας εκτίμηση ασυνέπεια μου μεταξύ της ψήφου μου και του άρθρου μου για την Γέφυρα και για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετούμε απο ηθική υποχρέωση τόσο πρός εσάς όσο και προς το αναγνωστικό σας κοινό.

1. Γνωρίζω την θέση της έγκριτης Εφημερίδας σας για το θέμα της Γέφυρας και το σέβομαι, όπως και κάθε άποψη, απολύτως αλλά αυτό δεν μου απαγορεύει να τοποθετούμε δημόσια ως Πολιτικό πρόσωπο εκφράζοντας και τις δικές μου απόψεις, οι οποίες ενδεχομένως παρουσιάζουν κάποιο μικρό ή μεγάλο ενδιαφέρον.

2. Αναφέρετε ότι “υμνώ την Γέφυρα” και αν και θεωρώ υπερβολικό τον χαρακτηρισμό σας θα συμφωνήσω ότι έγινε κατανοητό ότι βεβαίως υποστήριζα, υποστηρίζω και θα συνεχίσω να υποστηρίζω ότι η Γέφυρα, πεζοδρομημένη, αποτελεί ένα “έργο Τέχνης”, απο το οποίο μόνο κέρδος έχει το Νησί μας και οι Επισκέπτες του.

3. Η Παράταξη, την οποία έχω την Τιμή να υπηρετώ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το δημοκρατικό χαρακτηριστικό της είναι η δυνατότητα των Μελών της να εκφράζονται ελεύθερα, ενδεχομένως και διαφορετικά, χωρίς αυτό να επηρεάζει την άψογη λειτουργία της.

4. Το οξύμωρο σχήμα, να χαρακτηρίζεται η συγκεκριμένη Γέφυρα ως Τμήμα της “Εθνικής Oδού”, μάλλον ως ανέκδοτο μου μοιάζει παρότι αποτελεί ένα γραφειοκρατικό γεγονός, που θεωρώ ότι είναι, εκ των πραγμάτων, και σίγουρα όχι με την δική μου παρέμβαση, παρελθόν για το Νησί μας.

5. Η λογικότατη απαίτηση των Χωριών που επεκτείνονται πέραν της Γέφυρας, να συντομεύουν την διαδρομή, θεωρώ ότι επιβάλλει την δημιουργία μίας νέας Γέφυρας, για αυτοκίνητα, που βεβαίως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως τμήμα “Εθνικής Oδού”, που φυσικά και εδώ έχουμε μία νεο-Ελληνική υπερβολή, διότι πάλι ως ανέκδοτο μοιάζει ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός με την υπάρχουσα ρεαλιστική εικόνα του οδοστρώματος.

6. Ως προς την υποστήριξη του Ψηφίσματος, του κ.Τζωρτζάτου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν ο σεβασμός προς τον Συνάδελφο, που έκφραζε μία άλλη άποψη περί του πώς η πεζοδρόμηση θα γινόταν ακόμα ….καλύτερη!

Τελειώνοντας και με την αυτονόητη πεποίθηση ότι όλοι μας κρινόμαστε απο το Εκλογικό Σώμα, θεώρησα ηθικά σωστό να υπογραμμίσω, ως Α/Δήμαρχος Τουρισμού, την μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου στην περαιτέρω αναβάθμιση του Αργοστολίου και να πώ ένα “μπράβο” και ένα “ευχαριστώ” σε όλους όσους δούλεψαν για την πραγματοποίησή του.

Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού

Η Απαντηση του «Η»

Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε ότι σεβόμαστε την άποψη του αντιδήμαρχου κ. Ευάγγελου Κεκάτου για την πεζοδρόμηση της Γέφυρας όπως και κάθε άλλου συμπατριώτη μας, όμως όταν υπάρχουν κάποια σημεία «πρόκλήσης» είμαστε υποχρεωμένοι, να επεμβαίνουμε, όχι μόνον από αγάπη για τον τόπο μας, αλλά και από δημοσιογραφικό καθήκον. Πόσο μάλλον όταν αυτός που «προκαλεί» διαθέτει και πολιτικό αξίωμα.
Μας εξέπληξε, αριβώς, κ. Κεκάτε η θέση του άρθρου σας με την τοποθέτηση σας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Γέφυρα.
Γιατί, όπως ήδη αναφέραμε, στο άρθρο υμνείτε την πεζοδρόμηση ως «έργο Τέχνης», όμως στο Δ.Σ. υπογράψατε μία απόφαση που αναφέρει ότι «είναι προσβολή για την ιστορία του νησιού μας να αποδεχθούμε ένα τέτοιο έργο και να λέμε ότι έγινε αναστήλωση του μνημείου»!
Εδώ υπάρχει κραυγαλέα αντίφαση στη γνώμη σας για το Μνημείο, πέραν από μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις.
Τη θέση μας εμείς για την Γέφυρα την υποστηρίζουμε πάντα με στοιχεία και ντοκουμέντα και ουδεπότε απαγορεύσαμε σε κανένα να καταθέσει την άποψη του. ομως και κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να την κρίνουμε.
Η παράταξη σας βγήκε με σημαία την μονοδρόμηση της Γέφυρας στα ελαφρά οχήματα, αλλά κανείς δεν σας εμπόδισε να καταθέσετε απ’ την αρχή τη διαφωνία σας, αφού σας αφήνει -όπως λέτε να εκφράζεστε ελεύθερα.
Απορούμε που βλέπετε τα …οψύμωρα σχήματα και τα …ανέκδοτα, όταν επισήμως η Γέφυρα ήταν τμήμα της Εθνικής οδού κι’ από κει γινόταν η διπλή κυκλοφορία των οχημάτων. Ανεξαρτητα αν κάτι τέτοιο αποτελεί παρελθόν ή …θα ξαναγίνει στο μέλλον. Κι’ ελπίζουμε να μη θεωρείτε και ως ..ανέκδοτο τον Γολγοθά των συμπατριωτών μας έντεκα χρόνια τώρα στον Κούταβο, την ερήμωση των Χωριών μας και τον εκμηδενισμό των περιουσιών μας και τη σπατάλη 200.000.000 ευρώ, που επήλθεν από το κλείσιμο της Γέφυρας.
Oσον για το ψήφισμα του κ. Τζωρτζάτου, δεν καταλαβαίνουμε τι «σεβασμός» μπορεί να είναι όταν εσείς μιλάτε για «έργο τέχνης» και ο Τζωρτζάτος μιλάει για «προσβολή της ιστορίας μας». Αφού στην παράταξη σας «εκφράζεσθε ελεύθερα» όπως λέτε, μπορούσατε να εκφράσετε τη διαφωνία σας.
Oσον αφορά τα «μπράβο» και τα «ευχαριστώ» σε όλους όσους δούλεψαν γιατ ο «έργο τέχνης» σας συνιστούμε να είσατε λίγο πιο εγκρατής γιατί όταν θα μάθετε τι ακριβώς έχει γίνει, μπορεί και να αλλάξετε γνώμη!

O «ΗΜΕΡΗΣΙOΣ»

Εμείς πουθενά δεν γράψαμε ότι ο Τζωρτζάτος και κατ’ επεκτάσιν το Δ.Σ. βγάλούν σκάρτο το έργο για τη μονοδρόμηση. Το έβγαλαμ σκάρτο ως έργο Μνημείο της Γέφυρας, ασφαλώς.