Θανάσης Σπ. Φωκάς: Ο σύγχρονος Νευτωνιακός Πανεπιστήμων!

Μέγιστη ΤΙΜΗ για την Κεφαλονιά μας, να παράγει μεγαλοφυίες, να εξαποστέλει ανά την Οικουμένη μεγάλους, κατά το Πνεύμα ανθρώπους εις την Τέχνη, αλλά πολύ περισσότερο εις την Επιστήμη. Ένα νησί 35.800 κατοίκων, να φημίζεται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ως ΕΥΑΝΔΡΟΝ! Δηλαδή ως νησί ΜΕΓΑΛΩΝ προσωπικοτήτων και πνευματικών ανθρώπων στο χώρο της Τέχνης και της Επιστήμης, αλλά και της Πολιτικής επίσης.

Σε τούτο το άρθρο δεν θα επεκταθώ ονομαστικά εις τους Μεγάλους Κεφαλλήνες και Κεφαλλονίτισσες χάριν οικονομίας χώρου.

Θα σταθώ μόνο στον κορυφαίο μας Πανεπιστήμονα, Θανάση Σπύρου Φωκά.

Αυτός ο μεμυημένος της Μαθηματικής Επιστήμης, της Ιατρικής Επιστήμης και της Αστροναυπηγικής! Ο κάτοχος των ανωτάτων Διεθνών Βραβείων J.W. Graham Research Prize Naylor Βρετανίας, αλλά και τιμητικών διακρίσεων (σταυρός Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, αριστείο Ιδρύματος Μποδοσάκη, Ακαδημία Αθηνών). Αυτός ο φημισμένος καθηγητής έξι (6) διαφορετικών πανεπιστημίων (Imperial, Μαϊάμι, Καλιφόρνιας, Clarkson, Cambridge, Δημοκρίτειον), κατάγεται από το νησί του χαρισματικού IQ, των χαρισματικών εγκεφαλικών ποιοτήτων, οι οποίες στο θετικό τους πόλο παράγουν μεγαλοφυίες και στον αρνητικό τους πόλο ιδιορρυθμίες, νευρικές, υπερδιεγερσιμότητες, έως και παράνοιες, επειδή ακριβώς είναι ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΙ στο ίδιο όργανο, στον εγκέφαλο, ο οποίος διεγείρεται, αλλά κάποτε -κάποτε ΥΠΕΡ- διεγείρεται, εκτός ελέγχου.

Η ιστορική καταγραφή ΤΡΙΩΝ φιλοσόφων της νήσου, παγκοσμίου ακτινοβολίας, επισφραγίζει του λόγου το αληθές: ΕΠΙΦΑΝΗΣ ο Σάμιος, Βικέντιος Δαμωδός, Μάρκος Χαρμπούρης, αλλά και αυτός ο Μέγας Πυθαγόρας, από το γένος του Βασιλιά Αγκαίου της Σάμης, η οποία και ονοματοδότησε ακολούθως την Σάμην (Σάμον) του Αιγαίου. Το τελευταίο τούτο, εξερεύνησε και παρουσίασε ο καθηγητής Πανεπιστημίου μαθηματικός Γεράσιμος Λεγάτος.

Ο αγαπητός μας Θανάσης Φωκάς, λοιπόν, αποτελεί το λαμπρό παράδειγμα του ΘΕΤΙΚΟΥ πόλου εγκεφαλικής ικανότητας (υπερδραστηριότητας θετικής). Είναι αυτό το οποίο λέγεται «γεννημένος και προορισμένος για ΣΟΦΟΣ».

Εγώ προσωπικός παιδικός του φίλος, είχα την μεγάλη ΤΙΜΗ να βιώσω και να καταγράψω την πορεία του, από τα χρόνια της μαθητικής του θητείας, Γυμνασιακών και Φοιτητικών σπουδών έως και τα ένδοξα χρόνια της Πανεπιστημιακής του ΥΠΕΡΕΠΙΤΥΧΙΑΣ. Μια πορεία περιπέτειας κυμαινόμενης μεταξύ αρχικής απογοήτευσης και τελικής εκρηκτικής υπερεπιτυχίας, η οποία ΜΟΝΟ στο εξωτερικό μπορούσε να πραγματοποιηθεί, διότι ΜΟΝΟ εκεί ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΩΣ προωθείται ο ποιοτικά ΙΚΑΝΟΣ και άξιος. Επειδή ασχολούμαι επί εικοσιπενταετίας με την αρχαία επιστήμη της Πυθαγορείου Αριθμολογίας (Numerology), κινούμενος από περιέργεια, προχώρησα στην ανάλυση των στοιχείων γεννήσεώς του και ονομαστικής του σφραγίδας.

Κατά την πορεία ανάλυσης, εξεπλάγην όταν ανακάλυψα ότι η περιγραφή των στοιχείων, τα οποία προέκυψαν ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ την πραγματικότητα του Θανάση του Φωκά. Βασιζόμενος στην αρχαία Βαβυλωνική Γνώση (Chaldean Numerology) διαπίστωσα τους ΤΡΕΙΣ προσωπικούς του ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Από το ονοματεπώνυμο στα Αγγλικά (για ακριβέστερη αντιστοιχία με το Χαλδαϊκό αλφάβητο): ATHANASSIOS FOKAS, να δίδουν: αριθμό ψυχισμού 19 = 1 + 9 = 10 = 1 + 0 = 1, δηλαδή, δυνατότητα ΗΓΕΤΙΚΗ – ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗ σε ομάδες ανθρώπων (διδάσκαλος). Δυναμισμός, μαχητικότητα, πρωτοπορία, προστατευτικότητα, φιλοδοξία τονισμένη επιτυχίας, μαγνητισμός, επιρροή. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 36 = 3 + 6 = 9: ανώτατη κοινωνική θέση στην κοινωνία, φήμη, υψηλό επίπεδο ζωής. Μεγάλη κοινωνική δικτύωση και κύκλος υψηλός, ανθρωπιστική δραστηριότητα, ουμανισμός (βλέπε 9), μαχητικότητα, ευγένεια.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ – ΚΑΡΙΕΡΑ: 19 + 36 = 55 = 5 + 5 = 10 = 1 + 0 = 1. Δηλαδή 55 / 1. Επαναλαμβάνεται ο αριθμός του ΗΓΕΤΗ – ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ, διδασκάλου, μαχητή, δημιουργικού, ανθρώπου μεγάλης επιρροής και φιλοδοξίας.

Η ημερομηνία γεννήσεως προσθέτει:

Γραμμή διανοίας 3 – 6 – 9 ΠΛΗΡΗΣ.

Γραμμή φαντασίας 1 – 2 – 3 ΠΛΗΡΗΣ.

Διανοητική δραστηριότητα αρίστη.

Γραμμή στόχων ζωής 1 – 5 – 9 ΠΛΗΡΗΣ, φιλοδοξία τονισμένη, δύναμη επιτυχίας στόχων και υψηλοί στόχοι. Επιμονή.

Άθροισμα γεννήσεων = ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 30 + 6 + 1952 = 17/8, υλική και κοινωνική ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Οικονομική ευημερία.

30 = ικανότητα κοινωνικότητας.

Η γενική λοιπόν αυτή, ατομική ανάλυση του Θανάση Φωκά μας εμφανίζει συνολική ΕΙΚΟΝΑ προσώπου και ζωής, η οποία συνάδει με την πραγματικότητα του ατόμου.

Βεβαίως, η ΠΛΗΡΗΣ αριθμολογική ΑΝΑΛΥΣΗ, καλύπτει τριάντα (30) σελίδες minimum. Όλα τα θετικά και αρνητικά, πορεία ζωής, κλπ.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ τελικά. Πώς το τυχαίο ονοματεπώνυμο, πώς η τυχαία ημερομηνία γεννήσεως, αποτελούν την σφραγίδα του ατόμου;

Αποτελεί το ΒΙΒΛΙΟ του Θεού;

Την απάντηση δίνει ο προφήτης Ησαΐας, στο κεφάλαιο: ΗΣΑΪΑΣ, Μ’ 26 (40 – 26): «Ο Θεός παράγει τον κόσμον αυτού, ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ». Σύμφωνα δηλαδή με τους Νόμους των Αριθμών. Μας περιγράφει ΟΛΟΥΣ Μαθηματικώς!

Ο Ησαΐας έζησε προ Χριστού (765 – 665) περίπου. Πέθανε περίπου 85 χρόνια (το λιγότερο) πριν την γέννηση του Πυθαγόρα. Δίχως λοιπόν να μελετήσει Πυθαγορισμό, μας γράφει αυτό που ο Πυθαγόρας υποστήριξε 115 χρόνια μετά. ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ δημιουργήθηκαν βάσει του ΑΡΙΘΜΟΥ!

Κάποτε ρώτησαν τον Μεγάλο Νεύτωνα (I. Newton 1642 – 1727) γιατί παραδέχεται την Αστρολογία. Ο Επιστήμων απάντησε: «Εγώ την μελέτησα. Εσεις;».

Αφιερώνουμε την εργασία αυτή, με άπειρη εκτίμηση και ειλικρινή και παντοτινή ΦΙΛΙΑ στον αγαπητό μας καθηγητή Θανάση Σπύρου Φωκά, ο οποίος μας χαρίζει υγιή υπερηφάνεια σαν Κεφαλλονίτης και σαν Έλληνας. Αληθινά, «…Ουχ ο τόπος του ΑΝΔΡΑ, αλλ’ ο ΑΝΗΡ, αυτόν ΕΝΤΙΜΟΝ ποιεί» ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ Β’ (444 – 360 π.Χ.).