Θαύμα στην Ιταλία. Απεγκλώβισαν παιδιά ύστερα από 17 ώρες στα χαλάσματα του σεισμού της νήσου Ισκια (κοντά στη Νάπολη)

Θαύμα στα ερείπια του σεισμού στη νήσο Ισκια, στην Ιταλία. Οι διασώστες έβγαλαν ζωντανό όχι μόνο το 7 μηνών μωρό, αλλά και τα αδελφάκια του ηλικίας 6 και δέκα ετών. 

Από τη νύχτα στα ιταλικά αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ ένα βίντεο προβάλλεται συνεχώς: Η διάσωση από τα χαλάσματα ενός μωρού επτά μηνών. Και τώρα έρχονται να προστεθούν οι εικόνες και τα βίντεο από τον απεγκλωβισμό των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, τα οποία βγήκαν ζωντανά από τα ερείπια ύστερα από 17 ώρες.

Ο απεγκλωβισμός του μωρού

Στο βίντεο με το μωρό, φαίνονται οι πυροσβέστες με προσεκτικές κινήσεις να ψάχνουν στα συντρίμμια, ώσπου ξαφνικά ακούγεται το κλάμα του μωρού όταν ο άνδρας το τραβάει σιγά σιγά έξω από τα ερείπια.

Με τους διασώστες να φωνάζουν «μπράβο» και όσους είναι εκεί να χειροκροτούν, ο άντρας βγάζει έξω το μωρό,  το οποίο αν και κλαίει φαίνεται καλά στην υγεία του.

Οι έρευνες κάτω από τα ερείπια συνεχίστηκαν καθώς τα δύο αδελφάκια του μωρού, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών, ήταν επίσης παγιδευμένα στα ερείπια. Υστερα από αρκετές ώρες οι άνδρες των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να τα απεγκλωβίσουν και αυτά.

Τα νήπια έχουν βρει καταφύγιο κάτω από ένα κρεβάτι. Υστερα από ώρες οι διασώστες, οι οποίοι τους έδιναν νερό και μιλούσαν μαζί τους, ενώ μετακινούσαν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην υπάρξει τραυματισμός, κατάφεραν να τα επεγκλωβίσουν.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) όταν οι διασώστες άρχισαν να πανηγυρίζουν για τον απεγκλωβισμό και του τρίτου παιδιού.

Το δεύτερο παιδάκι είχε απεγκλωβιστεί στις 11 το πρωί, ενώ το μωρό τη νύχτα, στις 4 τα ξημερώματα.

 (iefimerida.gr)