Θα έχουμε λόγους να χαμογελάμε τα Χριστούγεννα!

Η ΜΕΓΑΛΗ αρχή της αισιοδοξίας για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας έγινε τη προηγούμενη εβδομάδα όταν η Αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer με επικεφαλής τον Έλληνα Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε στο θλιμμένο, λόγω των χιλιάδων καθημερινών θανάτων από τη μοναδική στα χρονικά μας Πανδημία, κόσμο ότι το υπό δοκιμή εμβόλιο του είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό κατά του Κορονοϊού.

Στην συνέχεια μια άλλη Αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία (Moderna) ανακοίνωσε ότι το δικό της εμβόλιο είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό στο κοινό αγώνα κατά της Πανδημίας.

Ο ούριος άνεμος στα πανιά της εξαιρετικά μεγάλης αισιοδοξίας της ανθρωπότητας ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από την υγειονομική, οικονομική και κοινωνική μάστιγα του Κορονοϊού συνεχίστηκε σήμερα με την ανανεωμένη ανακοίνωση του Άλμπερτ Μπουρλά στο αναλυτικό δελτίο της Pfizer ότι το εμβόλιο τους είναι και αυτό κατά 95% αποτελεσματικό και προπαντός ασφαλές για τη κάλυψη όλων των ηλικιών που υπάρχουν στη μελέτη τους!

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-conclude-phase-3-study-covid-19-vaccine

Όμως, παρά την αισιοδοξία που επικρατεί αυτές τις ημέρες και η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες και μήνες ο αγώνας μας για την ελαχιστοποίηση των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της Πανδημίας στην Ελλάδα μας δεν έχει τελειώσει ακόμα από την άποψη της τήρησης των μέτρων κατά του Κορονοϊού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Κάθε παραβίαση των μέτρων για τη χρήση της μάσκας, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη προσωπική υγειονομική φροντίδα θα μπορούσε ακόμα, μέχρι να έχει γίνει ο εμβολιασμός αρκετών εκατομμυρίων Ελλήνων, να αποτελέσει αιτία εμείς ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο να νοσήσει ή ακόμα και να πεθάνει από το Κορονοϊό.

Τέλος, πρέπει να στηρίξουμε με τις διαρκείς πράξεις μας τις αποφάσεις των επιστημόνων και τη κυβέρνηση στις υπό όρους πρόθεση τους για τη σταδιακή άρση του Lockdown από τις αρχές Δεκεμβρίου προσθέτως για να μπορέσει να κινηθεί καλύτερα η αγορά καταρχάς στην εορταστική περίοδο άλλα και στο μέλλον! Να μπορέσουμε να κάνουμε, όπως κάναμε μέχρι και πέρυσι, ευτυχισμένα Χριστούγεννα γεμάτοι ξανά χαμόγελα και αισιοδοξία για το νέο ορόσημο έτος 2021 που θα είναι σίγουρα καλύτερο από κάθε πλευρά για την Ελλάδα μας!