Θα απογραφούν οι γάτες;

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Aποκλειστικό για μικρά παιδιά)

Eχω αρκετές ράτσες γάτων σε έγχρωμες φωτογραφίες! Μιά αξιόλογη συλλογή. Αγαπάω πολύ τα ζώα μα ειδικά τις γάτες γιατί κυνηγούν τους ποντικούς! Εχω φάει τα σίδερα να βρω μία, της γάτες των Ιμαλαϊων. Είναι αδύνατον. Τώρα σκέφτομαι να στείλω μιά αναφορά στον υπουργό κ. Φλαμπουράρη, να εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό μας, να μου στείλει μιά, και φυσικά δωρεάν… Φοβούμαι πως δεν θα τύχω ανταπόκρισης γιατί η τιμή της -λόγω συμβίωσης της με τον Λεγεωνάριον Αλέξιον-, έχει ανέβει αφάνταστα. Εχει γίνει ανάρπαστη από πολλούς συλλέκτες!

Ομως με την προβολή της γάτας των Ιμαλαϊων, αυξήθηκαν αναλόγως και οι τιμές όλων των γάτων και ειδικά των σερνικών! Ετσι για να αποκτήσεις μιά ωραία γάτα, για την κατ’ οίκον συντροφιά σου, πρέπει να πληρώσεις αδρά. Σκέψου: Το κιλό το μοσχάρι έχει 10 Ε, και της γάτας 130 Ε! Δηλαδή η τιμή της φθάνει την τιμή μιανού κανίς, του άλλου τετράποδου που έχει την πρώτη θέση στη φιλία μας.

Οπως και οι σκύλοι, έτσι και οι γάτες, εκτός από την ποικιλίαν μορφής και χρωμάτων, έχουν και κατηγορίες ανάλογα με άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Υπάρχουν οι σπιτόγατοι, οι αγριόγατοι, οι κεραμιδόγατοι, οι …ψοφόγατοι!

Ολα τα κατοικίδια ζώα μας πρέπει να τα προσέχουμε. Να τους κάνουμε τακτικά τα εμβόλιά τους. Να στειρώνουμε τα θηλυκά, αν δεν έχουμε δυνάτοτητα περιποίησης των απόγονών τους!

Εκείνο που συνιστώ είναι να αποφεύγουμε τις γάτες Αγκύρας, ιδιαίτερα τώρα που ο Ερντογάν, ο Σουλτάνος, μας έχει τελευταία παρά πολύ ζαλίσει καθημερινά!

Η μουσουλμάνα γάτα είναι επικίνδυνη. Θα μας κάνει μεγάλες ζημιές…

Αλλαξε η Αριστερά Κυβέρνηση κάθε κατεστημένη αποδοχή. Παλαιότερα λέγαμε: «Είναι γάτα, είναι γάτα, ο κοντός με τη γραββάτα». Σήμερα ισχύει: «Είναι γάτα, είναι γάτα …όποιος δεν φοράει γραββάτα». Και θέλετε καλύτερη απόδειξη; O πρωθυπουργός μας, ο αγράββατος δεν είναι γάτα; Δύο χρόνια μας δουλεύει, μας κοροϊδεύει, μας διαβεβαιώνει πως “Πάμε καλύτερα” “Σε ανάπτυξη” και άλλα παραμύθια και η μικρή Ελλάδα λιμοκτονεί… Το ΔΝΤ βλέπει ότι δεν σωζόμαστε. Εμείς ημιθανείς όντες, έχουμε ελπίδες πως θα βγούμε από την εντατική!

Με την ελπίδα για ένα “καλύτερο 2017”, εύχομαι σ’ όλους να αποκτήσουν μία γάτα για την παρηγοριά τους. Δεν θα μετανιώσουν. Θα βρουν κατανόηση που σπανίζει στους σημερινούς ανθρώπους!