Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι θα κάνουν συμβάσεις έργου με ιδιώτες μηχανικούς, για να στελεχωθούν οι υπηρεσίας δόμησης

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προχωρά σε συμβάσεις έργου με ιδιώτες μηχανικούς, τους οποίους θα διαθέτει στη συνέχεια στους δήμους για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες δόμησης και να γίνονται οι μελέτες των δήμων. Τα παραπάνω δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δηλώσεων των υπάλληλων τόνισε ότι γίνεται ηλεκτρονική και προανήγγειλε ότι θα καθιερωθούν συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς δεν μπορούν να κρίνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μοντέλο που υπάρχει τώρα είναι για όσους εργάζονται σε γραφείο, κάτι που δεν μπορεί να ισχύει για όλους.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο υπουργός σχολίασε πως η κυβέρνηση δείχνει αποφασιστικότητα να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα, κάτι που όπως πιστεύει και ο ίδιος θα έχει αποδοτικότητα.

Επίσης, ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι αντιρρήσεις και ότι σωστά προχωρά η κυβέρνηση με επιτάξεις χώρων για τα κλειστά κέντρα και το νέο σύστημα άσυλου.

«Καλό είναι να επιτυγχάνονται με συναίνεση οι μεταρρυθμίσεις, γιατί αυτό σημαίνει ότι δε θα τις πάρει κάνεις πίσω», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

(iefimerida.gr)