Θεσσαλονίκη: Εντονες αποδοκιμασίες συμβασιούχων σε Τσίπρα έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. «Φεύγεις σαν τον κλέφτη!»

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης το απόγευμα της Τετάρτης, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο τελικά να συναντηθεί με τους συμβασιούχους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση από το μεσημέρι έξω από το ΥΜΑΘ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των συμβασιούχων που εξοργισμένοι τον αποδοκίμασαν έντονα όταν αποχωρούσε ενώ φώναζαν «Φεύγεις σαν κλέφτης!».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ και μοίρασε… υποσχέσεις. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους εργαζόμενους πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα τους και θα έχουν πληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι εργαζόμενοι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πληρωμένοι γιατί είμαστε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Μας είπε ότι ψάχνουν να βρουν επενδυτή και όταν βρεθεί ο επενδυτής θα φωνάξει τους εργαζόμενους να είναι παρόντες στις συζητήσεις για να μπορέσουν να δώσουν την καλύτερη λύση και να δοθεί η ανάπτυξη και να ξαναλειτουργήσει η επιχείρηση. Θα εκταμιευτούν περίπου 2,5 εκατομμύρια», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΒΟ Θεόδωρος Αλιόγκας.

«Θερμή» υποδοχή Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη -Διαμαρτυρίες φοιτητών και συμβασιούχων 

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίς σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαινίασε τη λειτουργία  της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στον δήμο Ευόσμου.
Μάλιστα, πραγματοποιήσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, η Πρωτοβουλία συμβασιούχων – παρατασιούχων των εργαζομένων ΟΤΑ και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, ζητώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του, τα προβλήματα που αφορούν στους εργαζομένους στους ΟΤΑ.


Επιπλέον, έξω από το υπουργείο έχουν συγκεντρωθεί και φοιτητές από τα Ιατρικά Εργαστήρια ΑΤΕΙΘ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον Νόμο Γαβρόγλου και τη συγχώνευση των σχολών της ΕΥΠ.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή βίντεο: Thestival

(iefimerida.gr)