Θετικός ο απόηχος της Περιφέρειας στην Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2023

Θετικός ήταν ο απόηχος της παρουσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, γνωστή ως ITB, στο Βερολίνο, το τριήμερο 7-9 Μαρτίου.

Η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ως επικεφαλής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έδωσε το «παρών» στη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία συγκέντρωσε 10.000 εκθέτες από 180 χώρες σ’ έναν χώρο 160.000 τ.μ. αφιερωμένο αποκλειστικά στους επαγγελματίες του τουρισμού (σ.σ. η ITB δεν είναι ανοιχτή για το κοινό, καθώς απευθύνεται σε τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού, Περιφέρειες κ.ο.κ.) έχοντας συγκεκριμένη στόχευση.

Ο διττός στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσωνήταν αφενός οι επαφές με τουριστικούς φορείς από διάφορες περιοχές του κόσμου και ιδιαίτερα η διείσδυση στη γερμανική αγορά, αφετέρου η προβολή και επικοινωνία των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται στην κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στα Ιόνια Νησιά. Στο πλαίσιο, εξάλλου, της στόχευσης στη μεγάλη γερμανική αγορά εντάσσεται και η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στην επερχόμενη σημαντική Έκθεση Τουρισμού της Φρανκφούρτης (23-25 Μαΐου), η οποία έχει άλλον χαρακτήρα απ’ αυτόν της ITB, καθώς είναι ανοιχτή για το κοινό προσελκύοντας πολλές χιλιάδες επισκέπτες.

Όπως υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, οι προοπτικές χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα θετικές για τα Ιόνια Νησιά, τόσο από τις αεροπορικές εταιρείες, όσο και από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία των παραδοσιακών αγορών για τα Ιόνια Νησιά, όπως και από μικρότερα γραφεία που αναζητούν εναλλακτικό τουρισμό. Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλουεπισήμανε τη σημαντική συμμετοχή τουριστικών παραγόντων των Ιονίων Νήσων στη φετινή ITB στο Βερολίνο, όπου δόθηκε η ευκαιρία για συναντήσεις, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων με μεγάλα πρακτορεία του εξωτερικού και εταιρείες συμβούλων.

Παράλληλα, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο των επαφών και των συζητήσεων με παράγοντες του τουρισμού στο Βερολίνο, αναφέρθηκε στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (λειτουργία της αγοράς, πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων κλπ) τονίζοντας πως σήμερα είναι η κατάλληλη περίοδος για τη δημιουργία του DMMO Ιονίων Νήσων, δηλαδή του Οργανισμού Διαχείρισης και Προβολής Τουριστικού Προορισμού της Περιφέρειας,καθώς η τουριστική κίνηση αυξάνεται, η παγκόσμια αγορά γίνεται όλο και πιο απαιτητική και πολύπλοκη και ως εκ τούτου πρέπει να υπάρχει κοινή στρατηγική και προγραμματισμός για τα Ιόνια Νησιά ως τουριστικοί προορισμοί.