Θετικό το πρόσημο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2020

Σπ. Πεφάνης

Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι ήταν διαφορετικό. Η έξαρση της πανδημίας COVID 19 δημιούργησε πολύπλοκες επιπτώσεις και παρενέργειες. Ακυρώθηκαν εκδηλώσεις και παρεμβάσεις αλλά και όσες πραγματοποιήθηκαν, έγιναν με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής και τις σχετικές ρυθμίσεις. Όμως η πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, γιατί δεν νοείται κοινωνία χωρίς πολιτιστική έκφραση σε οποιεσδήποτε συνθήκες, γι αυτό, τολμήσαμε. 

Οργανώσαμε, συνδιοργανώσαμε, με στοχευμένες ποιοτικές εκδηλώσεις, αποδεχόμενοι την έντονη επιθυμία των συμπολιτών μας για συμμετοχή. Έτσι στο Άλσος Κουτάβου έγιναν πάνω από 35 εκδηλώσεις, με συνδιοργάνωση της ΔΙΑ.Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «ΦΑΡΟΣ» και της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν Συναυλίες Ροκ, Συναυλίες Λαϊκές, Επιστημονικές διαλέξεις, Ποιητικές βραδιές, Κινηματογραφικά αφιερώματα, Σεμινάρια οδικής συμπεριφοράς, Αγώνες σκάκι, Ζωγραφική, Μουσικές ποιοτικές βραδιές, Παρουσίαση καλλιτεχνικών σχημάτων (Μαντολινάτες, Χορωδίες κλπ).

Παράλληλα η ΔΙΑ.Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. διοργάνωσε και συνδιοργάνωσε: Μουσικές βραδιές στη Λακύθρα, στην Πεσσάδα, στις Κεραμειές, στο Αργοστόλι.

Περατζάδες με Κεφαλονίτες κανταδόρους στο Αργοστόλι και στην Σκάλα.

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις τέχνης και λόγου «ΠΕΣΣΑΔΕΙΑ 2020», μαζί με την Κοινότητα Πεσσάδας και τον Π.Σ. «ΠΕΣΣΑΔΙΑΝΑ».

Ντοκυμαντέρ «Χορευτικές αναμνήσεις στην Κεφαλονιά», συνδιοργάνωση με τον Π.Σ. «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» & τον Π.Σ. Λακύθρας «Ο ΒΥΡΩΝ».

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις (Όσες δεν ακυρώθηκαν).

Όμως λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ματαιώθηκαν τρείς μεγάλες συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, (κυρίως θεατρικές παραστάσεις).

Το πρόσημο όμως του πολιτιστικού καλοκαιριού 2020 είναι αναμφισβήτητα θετικό. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες προσπαθήσαμε, όμως πετύχαμε!

Έγινε το Άλσος Κουτάβου εστία Πολιτισμού. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον ΦΑΡΟ για τις πρωτότυπες ιδέες εκδηλώσεων, για τον εθελοντισμό και την έντονη και ουσιαστική παρουσία στο χώρο.

Στην Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου για τη συμμετοχή της στη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων.

Στον Αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη και στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αργοστολίου./

Στους τεχνικούς της ΔΙΑ.Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Γρηγόρη Μαυρογιάννη και Μάκη Βαγγελάτο για την Άψογη τεχνική υποστήριξη των εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όσους παρουσίασαν τις εκδηλώσεις τους, αλλά και όσους συμπολίτες παραβρέθηκαν σε αυτές στηρίζοντας την προσπάθεια και την παραγωγή πολιτισμού.

Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε, την Κοινότητα Πεσσάδας, την Κοινότητα Κεραμειών, την Κοινότητα Σκάλας, τον Π.Σ. «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ», τον Π.Σ. Λακύθρας «Ο ΒΥΡΩΝ», τον Π.Σ. «ΠΕΣΣΑΔΙΑΝΑ», την Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου, την Μαντολινάτα του Δήμου Αργοστολίου, τους Κεφαλλονίτες Κανταδόρους. 

Θα κλείσουμε αυτή την ανακεφαλαίωση του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2020 με τη φράση που χαρακτήρισε το φετινό μας πρόγραμμα και αποτελεί πλέον το σύνθημά μας. 

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Σπύρος Πεφάνης