Θεόφιλε, έπρεπε να ξέρεις που βάζεις την …υπογραφή σου!..

2 ΔΕΝ ξέρουμε πως ο πρόεδρος των Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος (ή Μαχλάς) φαντάστηκε να αλλάξει την ονομασία του κεντρικού δρόμου του Μεγάλου Χωριού, που ανέκαθεν λεγόταν «Λεωφόρος Υπεραγίας Θεοτόκου Λάμιας», είτε είχε πινακίδες είτε όχι, είτε …τις εξαφάνισαν!

Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, έπρεπε να ξέρει …που βάζει την υπογραφή του, και, βεβαίως, να γνωρίζει ότι αυτό το μήνυμα που έστειλε (όπως γράφει η ιστοσελίδα του) προς τους Διλινάδες «αν ενωθούμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά», είναι έωλο, καθώς η μετονομασία (όχι «ονοματοδοσία», όπως διατείνεται) της κεντρικής Λεωφόρου στα Διλινάτα, που φέρει την υπογραφή του, δεν έφερε την ενότητα στο Χωριό, αλλά έσπειρε τη …διχόνοια!

***

ΜΟΥ έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που μου είπε ένας Διλίνης στο τηλέφωνο.

«Χρήστο, η Παναγιά η Λάμια σε έφερε στο Χωριό για να αποκαταστήσεις την ονομασία του δρόμου της. Να σε έχει πάντα καλά…»

Επίσης ένας άλλος Διλίνης, μου είπε στο Χωριό: «Πολύ σωστά αποκαλείτε τον δήμαρχο “μαλαγάνα” και πολύ σωστά γράφετε ότι θέλει …να μας αλλάξει την Παναγία»!..

Στο Μεγάλο Χωριό πραγματικά επικρατεί μεγάλη αγανάκτηση με την μετονομασία της «Λεωφόρου Υπεραγίας Θεοτόκου Λάμιας» μέσω της αγνώστου για όλους …«Επαρχιακής Οδού 29» και ΕΠ’ ΑΚΡΙΒΩΣ σ’ όλο το μήκος της από Αγιο Βλάση (που είναι η είσοδος του Χωριού) μέχρι τη διασταύρωση προς Λάμια!

Πάντως και ο βουλευτής Παναγής Καππάτος αλλά και άλλοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση της μετονομασίας της Λεωφόρου της Παναγίας είτε από άγνοια, είτε από …στήριξη προς τη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, έγιναν συνυπεύθυνοι σ’ αυτήν την ιστορία.

***

ΑΚΟΜΗ να πούμε ότι ο κοινοτάρχης δεν έβαλε καμιά πινακίδα με την μετονομασία της Λεωφόρου της Παναγίας στην είσοδο του Χωριού (Αγιος Βλάσης), αλλά έβαλε πινακίδες με το όνομα του παλιού προέδρου Ανδρογιάννη Σουπιωνά απένταντι από το Μνημείο του Χωριού και στην διασταύρωση προς Λάμια.

ΑΥΡΙΟ: Η συνέχεια