Ούτε πριν ούτε μετά μίλησε ο κατ αρχήν και κατά τέλος ,υπεύθυνος δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ,για το “κάζο Θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ”.. Ούτε βέβαια μπήκε και στον κόπο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο διεξοδικά τι ακριβώς έπραξε.
Κουβέντα δεν είπε ο δήμαρχος για το πως θυμήθηκε τώρα (το 2024) να γίνει τροποποίηση του Νόμου του 2020. Τέσσερα χρόνια τον ήξερε το Νόμο. Τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτε για την τροποποίησή του.
Κουβέντα δεν είπε για την ανακοίνωση του αναπληρωτή δημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού στις 7 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση στον ΚΕΦΑΛΟ για επ’ αόριστο αναστολή της λειτουργίας του Θεάτρου.
Κουβέντα δεν είπε γιατί η απάντηση του Δήμου Αργοστολίου (έγγραφο 1676/30-01-2024) είχε σταλεί πριν 9 ημέρες και ήταν …. για το σύνολο του κατατασσόμενου προσωπικού της ΚΕΔΗΚΕ και όχι βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων (9 άτομα) που ορίζεται από τον σχετικό νόμο .
Κουβέντα δεν είπε για ότι η απόφαση του Αποκεντρωμένου για την μετάταξη του προσωπικού στο Δήμο Αργοστολίου βάση του νόμου δημοσιεύτηκε … 5 ημέρες μετά (στις 12/2) από την εξαγγελία του αναπληρωτή του Γιώργου Τσιλιμιδού για επ’ αόριστο αναστολή της λειτουργίας του Θεάτρου!
Σα καποιωνονε η φωλιά να ‘ναι λερωμένη; Λέμε τώρα…
Για να καταλάβετε τι έχει «παιχτεί» στο κάζο «Θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ» διαβάστε την ανακοίνωση του Διονύση Τρωϊάννου δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ νησί για όλους».
Τελικά το ΔΣ δέχτηκε την πρόταση του Δήμαρχου για κατάθεση “αίτησης θεραπείας” στην αποκεντρωμένη διοίκηση (Πάτρα) για την απόφασή του ΓΓ της στο τρόπο “διανομής” του προσωπικού της πρώην ΔΙΑ ΚΕΔΗΚΕ που διαλύθηκε λόγω διάλυσης του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς..
Αίτηση θεραπείας είναι νομικός όρος , διοικητικού περιεχομένου. Αναζητήσαμε την ερμηνεία του όρου και βρεθήκαμε σε πολλά και διάφορα κείμενα, διαλέξαμε το ποιο “μικρό”. Μόνο … 26 σελίδες για το τι είναι και πως λειτουργεί η “αίτηση θεραπείας” ανάλογα την κατηγορία της α) απλή β) ειδική και γ) ενδικοφανής. Διαβάστε ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Στο Δ.Σ. δεν υπήρξε διευκρίνηση σε ποια κατηγορία ανήκει η εν λόγω αίτηση του δήμαρχου. Και φυσικά λέξη δεν ειπώθηκε για το πόσο χρόνο θα πάρει η απάντηση και τι πιθανότητες υπάρχουν .
Αυτό που καταλάβαμε πάντως είναι ότι ο Δήμος Αργοστολίου θα αιτηθεί τροποποίηση του σχετικού νόμου και τον είχε ξεχασμένο για 4 ½ χρόνια ο Θεόφιλος και ότι αυτός ο Νόμος δεν αφορά μόνο το Δήμο Αργοστολίου αλλά και άλλους δήμους της χώρας.
Αναρωτιόμαστε : Οι άλλοι δήμοι της χώρας θέλουν άραγε τις τροποποιήσεις που ζητάει ο Δήμος Αργοστολίου; Κουβέντα δεν είπε και για αυτό.
Μη ντον ειδατε τον Παναγή;
Από την πρώτη στιγμή της «κρίσης» ο Θεόφιλος προσωπικά με ανακοίνωσή του (στις 7/2) κατάγγειλε «πολιτική παρέμβαση» στην κατανομή των εργαζομένων υπέρ του Δήμου Ληξουρίου. Πολιτική παρέμβαση ανώτερη του βουλευτή θα εννοούσε. Και ανώτερος ενός βουλευτή είναι ένας Υπουργός ή μια Υφυπουργός.. Ο (η) οποίος(α) έδρασε ερήμην του τοπικού βουλευτή άραγε;
Ό,τι και να ισχύει, το εκπληκτικό σε όλο αυτό το κάζο είναι πως ο λαλίστατος και επί παντός επιστητού ομιλών βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος,… δεν έχει πει μέχρι τώρα κουβέντα και ούτε και εμφανίστηκε στο ΔΣ !
Όπως γεγονός είναι πως δεν έγινε η παραμικρή αναφορά σε αυτόν από τη δημοτική αρχή ! Ολόκληρο συμβούλιο έγινε και … μην τον είδατε τον Παναγή! Ως να μην υπάρχει! Και «ας ξέχασε» ο Θεόφιλος να πει στο ΔΣ αυτό που είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι δηλαδή … « με την βοήθεια του Βουλευτή Παναγή Καππάτου επικοινώνησα με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον κ Κατσαρό και του είπαμε ότι πρέπει να είναι προσεκτικός» !
Βορές ανθρώποι μου, ποιος μπορεί να στηρίξει την πρόταση τροποποίησης Νόμου παρά ο βουλευτής του Νομού; Και εσείς ούτε μια κουβέντα! Ούτε κιχ για τον Παναγή!
Και πάμε στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου:
Θα στηρίξει τελικά την πρόταση του Δήμου Αργοστολίου ο Παναγής Καππάτος για τροποποίηση της απόφασης του Αποκεντρωμένου και ταυτόχρονα για τροποποίηση του Νόμου και θα βρεθεί «απέναντι» στους Ληξουριώτες;
Εδώ σε θέλω κάβουρα.. ε… Παναγή!