Θεόφιλε, πέτα τη …μάσκα και παραδέξου την αλήθεια!

⦿ Το θέμα που κυριάρχησε το Σαββατοκύριακο, ασφαλώς δεν ήταν άλλο, από τα μεγάλα ψέμματα που μας πάσσαρε ο Θεόφιλος για τις μάσκες.

⦿ Μετά απ’ όλα αυτά, ένα έχουμε να πούμε στο δήμαρχο: «Θεόφιλε, πέτα τη …μάσκα και παραδέξου την αλήθεια: Με την προμήθεια των μασκών, απλά ήθελες να …εξυπηρετήσεις άλλο ένα …δικό σου παιδί…».

⦿ Ο δήμαρχος όμως, όχι μόνο δεν παραδέχεται τις …«μαλαγανιές» του, αλλά τις συνεχίζει.

⦿ Αίφνης χθες «ταπεινοί» μεν δημότες επιστρατεύτηκαν, αλλά …πονηροί δε! 

⦿ Κι επειδή με κάθε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος …τα κάνει χειρότερα …μαντάρα με τις απαντήσεις που δίνει (ή που δεν δίνει;), σκέφτηκε να επιστρατεύσει «ταπεινούς δημότες»  να τον υποκαταστήσουν δίνοντας απαντήσεις στη ναυαρχίδα της Ολιγαρχίας του!

⦿ Ετσι λοιπόν, «ένας ταπεινός δημότης», απαντώντας μέσα από τη «ναυαρχίδα» στην μπλοκγούμαν, που έγραψε ότι το Νοσοκομείο αγόρασε με 0,15 ευρώ τη μάσκα και ο Θεόφιλος με …0,45 ευρώ την ίδια μάσκα, αναφέρει ότι «στην απόφαση για την προμήθεια των μασκών από το Νοσοκομείο όπως αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στη σελίδα 18 αναφέρεται ότι οι μάσκες που αγόρασε το Νοσοκομείο κατασκευάζονται στην Κίνα».

⦿ «Ενώ ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος κατηγορηματικά είπε ότι οι μάσκες που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αργοστολίου -και για ευνόητους λόγους- είναι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ! Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρόκειται για τις ίδιες μάσκες».

⦿ Ταπεινός μεν ο δημότης, αλλά και …πονηρός ταυτόχρονα, αφού αποκρύπτει ότι σημασία δεν έχει του που κατασκευάζεται ένα προϊόν, αλλά τι προδιαγραφές έχει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία!

⦿ Και όπως αναφέρεται και για τις μάσκες που αγόρασε ο Δήμος και γι’ αυτές που αγόρασε το Νοσοκομείο και οι δύο μάσκες είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με το ίδιο πρότυπο ΕΝ-4683 κατηγορία ΙΙ!!!

⦿ Αν μάλιστα έμπαινε στον κόπο να ψάξει το θέμα θα έβλεπε ότι «Οι ιατρικές μάσκες προσώπου είναι ιατροτεχνολογικά προϊόντα και θα πρέπει να συμμορφώνονται σύμφωνα με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα ούτως ώστε να είναι ασφαλής η χρήση τους. 

⦿ Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 14683:2019 οι ιατρικές μάσκες κατατάσσονται σε τρεις τύπους: τον Τύπο Ι ο οποίος φιλτράρει ποσοστό ≥ 95% των βακτηρίων, στον Τύπο ΙΙ ο οποίος φιλτράρει ποσοστό ≥ 98% των βακτηρίων και στον Τύπο ΙΙR ο οποίος φιλτράρει επίσης ποσοστό ≥ 98% των βακτηρίων και συγχρόνως είναι ανθεκτικός στα υγρά»!

⦿ Θεόφιλε, άστο: Ό,τι και να πεις, όποιον και να βάλεις …χειρότερα γίνονται!

⦿ Το σκάνδαλο είναι ….ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ! Όποιον και να επιστρατεύσεις (ακόμη και τους φίλους σου τους γιατρούς και τους …Γαϊδάρους) χειρότερα τα κάνεις!

⦿ Μαϊνάρησε!

Ιβάν