Θεόφιλος: “Θα είμαι δήμαρχος όλων των συμπολιτών μου, με δίκαιο σύστημα Διοίκησης”

Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα του θεάτρου «Ο Κέφαλος» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου η ορκωμοσία του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου των 27 δημοτικών συμβούλων και των 112 προέδρων και συμβούλων των 34 κοινοτήτων του νέου Δήμου.

Η ορκωμοσία στο θρησκευτικό όρκο έγινε από τον Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο και στον πολιτικό όρκο από τον διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Παυλάτο.

Χαιρετισμοί έγιναν από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλείς των παρατάξεων, όπως επίσης και από τον βουλευτή κ. Καππάτο.

Πρώτος το λόγο πήρε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης της μικρότερης σε δύναμη παράταξης κ. Γ. Κουρούκλης ο οποίος αναφέρθηκε στις θέσεις της παράταξής του και του ΚΚΕ για την αυτοδιοίκηση και τις λαϊκές ανάγκες, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η παράταξή του θα σταθεί δίπλα στις λαϊκές ανάγκες.

Ακολούθησε ο κ. Α. Παντελειός ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σημαδιακά η παράταξή του «Κεφαλονιά νησί για όλους» δημιουργήθηκε πριν από ένα ακριβώς χρόνο και δεσμεύθηκε ότι «οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα πορευθούμε μαζί με τους συμπολίτες μας, η συμμετοχή των οποίων είναι απολύτως απαραίτητη».

Ο επικεφαλής της παράταξης «για την επόμενη μέρα» Μάκης Φόρτες έκανε ένα καθαρά πολιτικό χαιρετισμό για τη σημασία της απλής αναλογικής και την πρωτοφανή εξαγγελία της κυβέρνησης να την καταργήσει πριν καν εφαρμοστεί, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Θ. Μιχαλάτου τρεις μήνες μετά τις εκλογές και λίγες ημέρες πριν το ξεκίνημα του νέου Δήμου για συνεργασία των παρατάξεων και τις προσδοκίες που υπάρχουν στους πολίτες από τη νέα δημοτική αρχή, ενώ έκλεισε με την αιχμή προς το νέο Δήμαρχο πως θα ξεκινήσει με μέτρο αξιοπιστίας το κτίριο που θα επιλέξει από την πρώτη ημέρα της θητείας του ως Δημαρχείο, εννοώντας φυσικά στις φήμες ότι ο Μιχαλάτος θα χρησιμοποιήσει και αυτός το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας (Μέγαρο) ως Δημαρχείο παρότι άλλα έλεγε προεκλογικά.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Α. Παρίσης φανερά συγκινημένος όπως ήταν φυσικό μετά από 9 χρόνια θητείας στο τιμόνι του Δήμου Κεφαλλονιάς (ο πρώτος και…ο τελευταίος Κεφαλληνιάρχης) χαρακτήρισε ιστορική την ορκωμοσία τονίζοντας πως ο Μητροπολιτικός Δήμος Αργοστολίου οφείλει να στηρίξει τους άλλους δύο Δήμους Ληξουρίου και Σάμης εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι αυτό θα το πράξει ο Μιχαλάτος. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του περί απλής αναλογικής υπερασπιζόμενος το νέο σύστημα και έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας πως η αντιπολίτευσή της παράταξής του «θα είναι υπεύθυνη και με ουσία», ενώ δήλωσε «ανοιχτός στη συνεννόηση προκειμένου να προχωρήσουν έργα και παρεμβάσεις προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του».

Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος αν και όπως είναι γνωστό η παράταξή του είναι δεύτερη σε δύναμη με 9 συμβούλους (πρώτη η «Ισχυρή Κεφαλονιά» του Αλ. Παρίση με 10 συμβούλους) ο οποίος τόνισε πως θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Διαβεβαίωσε ότι «Θα είμαι Δήμαρχος όλων των συμπολιτών μου με σκοπό να εκφράσω ένα αποτελεσματικό και δίκαιο σύστημα Διοίκησης του Δήμου». Εντύπωση δημιούργησε η αναφορά του στον απερχόμενο Δήμαρχο Α. Παρίση και τα θετικά σχόλια του για την βοήθεια που του παρείχε όλο αυτό το διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στον απερχόμενο δήμαρχο είπε ότι διαμόρφωσε ένα θετικό κλίμα συνεννόησης με τη στάση του και για αυτό τον ευχαρίστησε δημόσια. Κλείνοντας ο νέος Δήμαρχος είπε ότι «βασική του επιδίωξη ήταν και είναι η συνεργασία σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου και κοινωνίας για το συμφέρον του Δήμου και του νησιού» και έκλεισε ευχόμενος «καλή θητεία σε όλους»

Τέλος ο Βουλευτής του νομού κ. Παν. Καππάτος αφού ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης» έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θεσμό της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, συγχάρηκε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Παρίση για το έργο του αλλά και το νέο δήμαρχο κ. Μιχαλάτο για τον οποίο είπε ότι «η επιτυχία στον ιδιωτικό βίο αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του στο δημόσιο βίο». Και ο Βουλευτής έκλεισε απαντώντας ουσιαστικά στην αναφορά του Μ. Φόρτε περί κατάργησης της απλής αναλογικής πριν καν ξεκινήσει λέγοντας πως αυτό ήταν «προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού που εγκρίθηκε από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές».