Θεόφιλος και Μπέλα στο Συνέδριο του EUSAIR Forum στα Ιωάννινα

Στο «2ο Φόρουμ για την Στρατηγική της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου» (EUSAIR Forum: EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region) πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στα Ιωάννινα, συμμετείχε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, το οποίο εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος και η διευθύντρια κ. Μπέλλα Καπογιαννάτου (φωτό).

Στο Φόρουμ συμμετείχε και ο Δήμος Κεφαλονιάς με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Βαγγέλη Κεκάτο.

Το Φόρουμ διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Δημοκρατία τα Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εξωτερικών και σε συνεργασία του Επιμελητηρίου Ιωάννίνων.

Με κεντρικό θέμα τη “Γαλάζια Ανάπτυξη”, το Φόρουμ ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες της ετήσιας Ελληνικής Προεδρίας. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, εξετάσθηκε η πρόοδος και τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Στρατηγικής και πραγματοποιήθηκαν θεματικές συζητήσεις σχετικά με τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής (Γαλάζια Ανάπτυξη, Μεταφορές-Ενέργεια, Ποιότητα του Περιβάλλοντος και Βιώσιμος Τουρισμός).

Οι οκτώ συνεργαζόμενες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία) που συμμετέχουν στη Μακροπεριφέρεια εκπροσωπήθηκαν από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους Υπουργούς με αρμοδιότητα για τα Ταμεία της Ε.Ε. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε κλειστή υπουργική συνάντηση και ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των δύο αναπληρωτών υπουργων κ.κ. Αλέξη Χαρίτση, Γιώργου Κατρούγκαλου και της Διευθύντριας στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικών Θεμάτων, αρμόδια για θέματα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της Ε.Ε. κ. Lena Andersson Pench.

Το Φόρουμ ολοκληρώθηκε χθες με την παράδοση της προεδρίας στην Ιταλία από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση.