Θεόφιλος: “Aνύπαρκτο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κεφαλονιάς για το 2017”

Ανύπαρκτο χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κεφαλονιάς για το 2017 ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (“Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά”) κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, κατά τη τοποθέτησή του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μιχαλάτος κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για σύνταξη ένος “ανύπαρκτου Τεχνικού Προγαμματισμού”, η οποία έγινε για να πραγματοποιηθούν κάποιες εγγραφές σε κάποιους κωδικούς μόνο και μόνο για την διεύκολυνση της τυπικής διοικητικής λειτουργίας του Δήμου.

Οπως τόνισε, η Δημοτική Αρχή, αντί, όπως όφειλε, να έρθει σε συνεργασία με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και Δημοτικών Ενοτήτων, έτσι ώστε να καταγραφούν οι ουσιαστικές ανάγκες για έργα, που με την υλοποίησή τους θα εξυπηρετούσε τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων, κατήρτησε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς ουσία και περιεχόμενο.

Ο κ. Μιχαλάτος, τόνισε ότι μία Δημοτική Αρχή που έχει “ΘΕΛΩ”, υποχρεούται να σχεδιάσει έργα σημαντικά, έργα υποδομής, ακόμα και αν δεν υπάρχουν στο αυτό χρονικό χρήματα για να υλοποιηθούν, αλλά να τεθούν προς επεξεργασία και ωρίμανση για μετεγενέστερο χρόνο.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα έργα Ανάπλασης της Πλατείας, της Οδού Π. Βαλλιάνου και της Παραλιακής (Λαχαναγορά), τα οποία προγραμματισθήκαν, μελετήθηκαν από τη θητεία του τ. δημάρχου Αργοστολίου κ. Γιώργου Τσιλιμιδού, τα οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή τα βρήκε ώριμα, βρήκε χρηματοδοτήσεις και τώρα τα υλοποιεί, αφού βεβαίως ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις καταγγελίες που έχουν προκύψει.

Ο κ. Μιχαλάτος, έκανε αιχμηρά σχόλια εναντίον του αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Βαγγέλη Κεκκάτου, ο οποίος, όπως ανέφερε, ενώ φέρνει κάθε τρεις και λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο σχεδιασμό για να εγκριθούν τα έξοδά του για τα διάφορα ταξίδια που κάνει στο Εξωτερικό για την προώθηση του Τουριστικού μας προϊόντος, απεναντίας, δεν έχει κάνει ούτε μία πρόταση για ένταξη κάποιων έργων σημαντικών και απαραίτητων για την ανάπτυξη του Τουριστιμού, ενώ δεν έχει καταγράψει τα προβλήματα υποδομής που υπάρχουν στο Δήμο μας.