Θλίψη στην ομογένεια, έφυγε από την ζωή η Αναστασία Σταθάτου

Θλίψη στην ελληνοαμερικανική κοινότητα προκάλεσε η εκδημία της Αναστασίας Σταθάτου (Anastasia Stathatos), η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία της.

Πρόκειται για την σύζυγο του πρώην προέδρου του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Πέτρου Σταθάτου και μητέρα της δικηγόρου Μέμης Σταθάτου-Φουλτζιέρι, της Ειρήνης Σταθάτου, στενής συνεργάτιδας του αναπληρωτή επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλη Γιάνναρη, όπως επίσης και του Ιωάννη Σταθάτου.

Η Αναστασία Σταθάτου γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1944 στη Σπάρτη, είχε αναπτύξει όμως στενή σχέση με την Κεφαλονιά, από την οποία και κατάγεται ο σύζυγός της, με τον οποίο κατάφεραν να ορθοποδήσουν κοινωνικά και επαγγελματικά στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας μια οικογένεια και κερδίζοντας τον σεβασμό της ελληνοαμερικανικής Oμογένειας – και όχι μόνο.

Επί δεκαετίες, η εκλιπούσα εργαζόταν ως κτηματομεσίτρια στην Αστόρια, έχοντας να επιδείξει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, η οποία περιελάμβανε έμπρακτη αναγνώριση αλλά και επιβράβευση για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείτο από τα στελέχη του κλάδου που διατηρούσαν ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους.

«Με πόνο καρδιάς ανακοινώνω την εκδημία της αγαπημένης μου μητέρας, Αναστασίας Σταθάτου. Ηταν μια πραγματική οικογενειάρχης – μια γυναίκα που προσέφερε τόσο γενναιόδωρα και ανιδιοτελώς. Η ευφυΐα της και η ήρεμη δύναμή της εξισορροπεί από την εξωστρέφεια και την εσωτερική ομορφιά της. Εγινα αυτό που είμαι χάρη σε αυτήν και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη που είμαι κόρη της. Ο σύζυγος και τα παιδιά μου είναι κάτι παραπάνω από ευγνώμονες που είχαν μια καταπληκτική και δυναμική γυναίκα στην ζωή τους – μετακινούσε βουνά για όλους μας», ανέφερε στη συγκινητική ανάρτησή της η Μέμη Σταθάτου-Φουλτζιέρι.

«Ολοι αυτοί που πέρασαν χρόνο μαζί της ή απόλαυσαν τις εκπληκτικές μαγειρικές συνταγές της, που τόσο απλόχερα προσέφερε, ήταν τυχεροί και ευλογημένοι. Είχε επίδραση σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τη γνωρίζουν, καθώς ποτέ δεν υπήρχε έλλειψη αγάπης όσο η μητέρα μου ήταν κοντά. Τόσος κόσμος την θεωρούσε την ‘καλύτερή του φίλη’ και, για την ακρίβεια, ήταν για πολλούς», προσέθεσε συγκινημένη η κ. Σταθάτου-Φουλτζιέρι.

Η απώλεια της Αναστασίας Σταθάτου καταλυπεί επίσης τα αδέλφια της, Ελένη Ηλιοπούλου, Χάρη Λαγονίκο και Τούλα Πλευρίτη, όπως και τα εγγόνια της Αναστασία, Νικόλαο, Ματθαίο και Ευάγγελο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, το ανοικτό προσκύνημα (9:30-12:30) και η Νεκρώσιμος Ακολουθία (12:30-1:30) θα πραγματοποιηθούν αμφότερα την Τετάρτη 28 Ιουνίου στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στο Ουαϊτστόουν. Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Αγίου Μιχαήλ.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας