Θρήνος στη Ζάκυνθο για τη 41χρονη Eλένη Αρβανιτάκη που ξεψύχησε στο χειρουργείο

Η άτυχη Ελένη Αρβανιτάκη

Ατελείωτος θρήνος στη Ζάκυνθο για την 41χρονη Ελένη Αβανιτάκη, αφού η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο του γειτονικού μας νησιού, προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι της, έγινε αιτία να προσβληθεί από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Οταν η γυναίκα ξύπνησε από τη νάρκωση, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο “Παναγία Βοήθεια”.

Τελικά η γυναίκα, προχθές τα ξημερώματα και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, έχασε την μάχη για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής στους νοσοκομειακούς χώρους στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ζακύνθου.

Μετά από αυτό το περιστατικό, αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και διατάχθηκε έλεγχος.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη χθες στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνήσουν αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Βυθισμένη στο σκοτάδι ήταν χθες η πόλη της Ζακύνθου, καθώς μία από τις δύο γραμμές ηλεκτροδότησης της πόλης τέθηκε εκτός λειτουργίας, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να εντοπιστεί το σημείο της ζημιάς που προκάλεσε την διακοπή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η γραμμή να βγήκε εκτός από την πτώση του μεγάλου Πεύκου στην περιοχή του Σταυρού – Μπόχαλη – Στροφή Τερεζάκη που οδηγεί προς τις Βαρρές.

Μετά το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήτει από την Κυριακή τη Ζάκυνθο ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος ενημερώνει πως μετά από επικοινωνία που είχε με το Δήμο και καθαρά για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία ολόκληρου του Νομού χθες. Επίσης ο κ. Νιοτόπουλος ζητά από τους πολίτες να μετακινούνται με προσοχή και μόνο σε περίπτωση ανάγκης.