Θρίλερ: Από ιρανικό πύραυλο έπεσε το Βoeing λένε οι ΗΠΑ, «δεν το καταρρίψαμε, στείλτε ειδικούς» απαντά το Ιράν

Στο στόχαστρο έχει μπει πάλι το Ιράν, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 176 ανθρώπους.

ΗΠΑ, Καναδάς και Ευρώπη, ισχυρίζονται πως έχουν πολύ ισχυρά στοιχεία, πως η πτήση Boeing χτυπήθηκε «κατά λάθος», όπως λένε, από πύραυλο, με το Ιράν να προβαίνει σε σειρά δηλώσεων και ενεργειών, προκειμένου να αποδείξει πως δεν ισχύει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός.

Μάλιστα, αργά τη νύχτα ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να ζητήσουν την συνδρομή των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ουκρανίας, όπου τους κάλεσαν να στείλουν ειδικούς, που θα μετέχουν στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, ώστε να αποδείξουν πως δεν πρόκειται για χτύπημα από πύραυλο. Το Ιράν έστειλε αίτημα για να σταλθεί ειδικός από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) στις ΗΠΑ, αίτημα το οποίο μάλιστα έγινε δεκτό.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις, Τραμπ, Τριντό και Τζόνσον, πως είναι πεπεισμένοι ότι το αεροπλάνο έπεσε από πύραυλο του Ιράν, ανέφεραν πως όλα αυτά είναι εικασίες που ανήκουν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Αλί Ραμπιέϊ, ανέφερε στην κρατική τηλεόραση πως οι δηλώσεις τους γίνονται για να «ασκήσουν ψυχολογικό πόλεμο στο Ιράν».

Απαίτησε μάλιστα από τον Τριντό, να δώσει στο Ιράν ότι αποδείξεις ισχυρίζεται πως έχει, για την καταγγελία πως το αεροπλάνο έπεσε από πύραυλο και όχι από «τεχνικό πρόβλημα», όπως είπαν από την Τεχεράνη μόλις έγινε γνωστή η είδηση, κάτι που εκτιμούσαν αρχικά και ερευνητές από βόρεια Αμερική και Ευρώπη.

Το βίντεο με την συντριβή του αεροσκάφους

Εν τω μεταξύ, οι ισχυρισμοί των Τριντό, Τζόνσον και των ΗΠΑ (Πεντάγωνο, καθώς ο Τραμπ είπε πως έχει υποψίες, αλλά δεν είναι σίγουρος), έρχονται να ενισχυθούν από το βίντεο που δημοσίευσαν οι New York Times, όπου στον ουρανό φαίνεται η έκρηξη στο αεροπλάνο. Το αμερικανικό μέσο φαίνεται πως επαλήθευσε την τοποθεσία του βίντεο, με την τελευταία γνωστή τοποθεσία του πομπού του αεροσκάφους που έπεσε στο Ιράν. Οπως αναφέρει, η πτήση των ουκρανικών αερογραμμών χτυπήθηκε, αλλά συνέχισε να πετάει για λίγα λεπτά προσπαθώντας να φτάσει πίσω στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, χωρίς να τα καταφέρει.

(iefimerida.gr)