Θόδωρος Γαλιατσάτος: Νέο τοπίο για τη διαχείριση απορριμμάτων

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Νέο τοπίο διαφαίνεται για τη διαχείριση απορριμμάτων στα Ιόνια, μετά τις αρνητικές αποφάσεις των δύο Δήμων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σχετικά με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και του Δήμου Αργοστολίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει:

«Η απόφαση των δημοτικών συμβουλίων Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Αργοστολίου να καταγγείλουν την σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και να επιμείνουν στην ανέγερση των δυο εργοστασίων απορριμμάτων από τις τεχνικές υπηρεσίες των αντίστοιχων δήμων, έρχεται να δικαιώσει την ΑΝΑΣΑ που πρώτη αποκάλυψε την επιχειρούμενη αθλιότητα της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με την καθοδήγηση Γραφάκου και την υψηλή εποπτεία Χατζηδάκη.

Αποκαλύφθηκε αφ’ ενός η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όταν καλείται η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ από την Κοζάνη να λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εκτελέσει τα έργα ενώ μπορούν να το πράξουν ΑΔΑΠΑΝΩΣ οι δυο δήμοι, και αφ’ ετέρου η δεδομένη διαπλοκή του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ μέσω της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ με τον μεγαλοεργολάβο της διαχείρισης αποβλήτων.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο λόγος είναι στον κ. Μητσοτάκη, καθότι ο βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ κ. Γκίκας δήλωσε ότι η υπόθεση του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων είναι κεντρική επιλογή πιο ψηλά και από τον υπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης ας πράξει το αυτονόητο πλέον. Ας σταματήσει την διαπλοκή και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος ΤΩΡΑ! Αλλιώς, επωμίζεται την πρώτη ευθύνη και φυσικά τις συνέπειες. »