Θόδωρος: Ερώτηση για τα test covid-19

Επερώτηση από την ΑΝΑΣΑ για τα test covid-19 για τους Βρετανούς επισκέπτες στη Ζάκυνθο:

Είναι γνωστό ότι η Ζάκυνθος είχε τεθεί σε περιορισμό από τις βρετανικές αρχές μετά τον εντοπισμό 47 επισκεπτών του νησιού που νοσούσαν στον  κατά την επιστροφή τους στον τόπο τους.

Είναι επίσης γνωστό ότι η Ζάκυνθος τέθηκε σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να απαντηθεί με σαφήνεια το γιατί.

Τώρα η Ζάκυνθος έχει ενταχθεί στο «επίπεδο 3» όπως και η Αττική, χωρίς πάλι να τεκμαίρεται από τα γνωστά στοιχεία.

Στην χρονική αυτή στιγμή η Βρετανία αποφάσισε το «άνοιγμα» της ροής επισκεπτών προς την Ζάκυνθο, αίροντας τους περιορισμούς που είχε θέσει.

Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης:

  • Τι θα πράξει για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Ζάκυνθο, από την επίδραση επισκεπτών μιας χώρας εξαιρετικά επιβαρυμένης στον covid-19;
  • Προτίθεται να ζητήσει από την κυβέρνηση την απαίτηση του test covid-19 προ των 72 ωρών;

 Σας επισυνάπτουμε και έγκυρο δημοσίευμα για την ανάλογη στάση της Ιταλίας:

“… Αρνητικό τεστ Covid, που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών από την άφιξη, ζητεί η Ιταλία από τους Βρετανούς τουρίστες.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών δίνει ως εναλλακτική λύση οι Βρετανοί να κάνουν τεστ στα ιταλικά αεροδρόμια ή σε εργαστήρια εντός 48 ωρών από την είσοδο στην Ιταλία στην τοπική υγειονομική αρχή (ASL).

Τα αρνητικά τεστ πρέπει να ελέγχονται από τις αεροπορικές εταιρείες πριν από την επιβίβαση.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον βρετανικό ταξιδιωτικό κλάδο.

Πάντως, μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία και η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να συμπεριλάβει την Ιταλία στη λίστα των προορισμών που απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή των Βρετανών. …”

Για την :
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.