Θόδωρος και Σπύρος vs Ρόδης!

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης, με δήλωσή του, τοποθέτησε ως  υποψήφια για την θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την κα. Ρόδη Κράτσα, για να φέρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, την Περιφέρεια στην «πολιτική επιρροή της ΝΔ».

Με το «καλημέρα» προβάλλει απροκάλυπτα η ιδιοκτησιακή αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την αυτοδιοίκηση και η πρόθεση του να καταστήσει την ΠΙΝ παρακολούθημα και εξάρτημα της πολιτικής του κόμματος του, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των πολιτών και της περιοχής.

Η κα. Κράτσα προστίθεται κι αυτή στην χορεία εκείνων των στελεχών που έρχονται ουρανοκατέβατοι και διορισμένοι για να μας «σώσουν». Δυστυχώς γι αυτήν οι πολίτες των Ιονίων Νήσων έχουν δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν την απέχθεια τους σε μια τέτοια υποτιμητική πράξη, πράξη που είναι απαράδεκτη με οριζόντιο τρόπο μέσα στην κοινωνία και ανεξάρτητα από κόμματα.

Αλήθεια ποιο είναι το προσόν μιας υποψηφιότητας για την θέση του Περιφερειάρχη Ι.Ν , όταν έχει πλήρη άγνοια του γίγνεσθαι αυτού του τόπου, όταν δεν έχει ούτε ένα λεπτό θητεία σε κοινοτικό , δημοτικό, νομαρχιακό η περιφερειακό συμβούλιο;

Είναι άραγε προσόν ότι ως παιδί του κομματικού σωλήνα της ΝΔ διορίζονταν από τον εκάστοτε αρχηγό στην ευρωβουλή;

Η ΠΙΝ έχει Περιφερειάρχη, τον Θ. Γαλιατσάτο, ένα καταξιωμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος με τεράστια εμπειρία πολιτική και διοικητική, γνήσιο τέκνο της τοπικής κοινωνίας που οδηγεί το όχημα της Περιφέρειας στον δρόμο της καταξίωσης και της επιτυχίας.

Δεν χρειάζονται πειράματα.

Και μια ερώτηση για την συμπαθή, κατά τα άλλα, κα. Κράτσα:

Αν στις εκλογές του Μαΐου δεν πετύχετε τον στόχο σας και βρεθείτε στην μειοψηφία, θα έχετε την υπομονή και την ευθιξία να παραμείνετε για τεσσεράμισι περίπου χρόνια ως απλή περιφερειακή σύμβουλος η θα επιστρέψετε «αυθωρεί και παραχρήμα» στην σιγουριά των πολιτικών σαλονιών του «κλεινού άστεως»;

Μην βιαστείτε να απαντήσετε, σκεφθείτε το καλά για να μην εκτεθείτε αργότερα!

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική 

Συνεργασία Αρχών

– ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά


Βολές Σπύρου εναντίον Κυριάκου


Τη δική του απάντηση μετά την ανακοίνωση στήριξης  της κ. Ρόδη Κράτσα δίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου.

Ειδικότερα, ο κ. Σπύρου δηλώνει τα εξής:

Με ένα χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και ένα δελτίο τύπου που επιβλήθηκε από την Πειραιώς προκειμένου να το υπογράψουν οι  πρόεδροι των ΝΟΔΕ των νησιών της Περιφέρειας δηλώνοντας την στήριξή τους στην κ. Ρόδη Κράτσα, δρομολογήθηκαν εκ μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οι εξελίξεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με την υποψηφιότητα για της περιφερειακές εκλογές του Μαϊου 2019. Έτσι, επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχα όταν πριν 20 ημέρες ανακοίνωσα την κάθοδό μου για τις εκλογές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Τώρα που «κάθισε» η σκόνη από την στήριξη της υποψηφίας, μπορεί ο καθένας νηφάλια πλέον να καταλάβει και να προβληματιστεί πόσο αψυχολόγητα λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις που είναι εν τη γενέσει τους λάθος και θνησιγενείς.

Είναι όμως ανάγκη να δοθούν κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που εύλογα έχουν γεννηθεί στους πολίτες, είτε αυτά τα εκφράζουν ανοιχτά και δημόσια είτε όχι.

Χρειαζόταν αλήθεια να εκτεθούν τόσοι άνθρωποι – και εν πολλοίς σήμερα να αισθάνονται προσβεβλημένοι – που παρήλασαν αυτό τον καιρό ως υποκινούμενοι υποψήφιοι για την Π.Ι.Ν. με μόνο σκοπό να παρακαμφθώ εγώ, ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. για 8 χρόνια, ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης στα Ιόνια Νησιά αλλά και σημερινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων;

Πάρθηκε μία απόφαση χωρίς να γίνει κανένας διάλογος. Αγνοήθηκαν όλα τα προσφάτως εκλεγμένα κομματικά όργανα, τα πολιτικά πρόσωπα της Περιφέρειας, κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά, αλλά ακόμη και η τοπική κοινωνία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους φορείς της.

Φάνηκε ακόμη ότι δεν ελήφθη καθόλου υπόψη ούτε καν η ομόφωνη απόφαση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, που θεωρούσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να ζει και να δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα, ως την μεγάλη πληθυσμιακή βάση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αίτημα καθολικό όλων των Κερκυραίων.

Αλήθεια, πιστεύουν κάποιοι ότι η κοινωνία έχει χάσει εντελώς τα αντανακλαστικά της;

Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε διεκδικητής για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πλην εμού. Εμείς σθεναρά ασκήσαμε τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα τέσσερα και πλέον χρόνια τώρα καί προς την κυβέρνηση καί προς την περιφερειακή αρχή, όχι μόνο μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ως μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου καθώς και σε καθημερινή βάση με δελτία τύπου και με παρουσία μας στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην περίπτωση όμως των Ιονίων Νήσων, όχι απλώς στηρίχθηκε αλλά «επιστρατεύτηκε» και «διορίστηκε» ως υποψήφια για την Περιφέρειά μας, η συμπαθής κατά τα άλλα, κυρία Ρόδη Κράτσα, μόνιμη κάτοικος Αθηνών και σταθερά απούσα από τα Ιόνια νησιά. Αρκεί να μην είναι ο Σπύρου. Γιατί άραγε; Τι το καινούριο φέρνει η ηγεσία της Ν.Δ. με αυτή την επιλογή;

Ποιο αλήθεια αόρατο χέρι ή νοσηρό μυαλό μπορεί να επηρεάζει τόσο πολύ τις αποφάσεις του Προέδρου;

Αλήθεια, τόση αλαζονεία και υπεροψία επικρατεί στην πρωτεύουσα που δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις προσβάλλεται μία ολόκληρη κοινωνία στα Ιόνια νησιά; Πως θα ζητήσουν τώρα από αυτούς τους πολίτες που τόσο αγνοήθηκαν, να υπακούσουν στην επιλογή αυτή; Πιστεύουν αλήθεια ότι θα είναι αρκετή η κομματική πειθαρχία την οποία προσπαθούν να επιβάλουν, ενίοτε με πολύ άκομψο τρόπο, προκειμένου να αποφευχθούν οι «διαρροές»;

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το γεγονός αυτό ήδη, θυμώνει και διχάζει τους Νεοδημοκράτες, καθότι δείχνει να αγνοούν ότι το εκλογικό σύστημα είναι απλή αναλογική και έχουμε πολλές εκλογές μπροστά μας. Εξάλλου, η κυρία Κράτσα, θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιό της από συμβιβασμένους, από πρόθυμους και έτοιμους να δώσουν γη και ύδωρ. Είναι, βλέπετε, μικρή η κοινωνία μας και γνωριζόμαστε.

Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι η στάση του κυρίου Προέδρου της Ν.Δ. ήταν ευγενική στην όλη διαδικασία.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά εξεχόντως ηθικό και πολιτικό και έχει σχέση με τη δημοκρατική λειτουργία ενός κόμματος που το υπηρετούμε και εμείς πολλά χρόνια τώρα. Ένα κόμμα που το στηρίζουμε για να κυβερνήσει τη χώρα και να απαλλάξει την κοινωνία από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.

Γι’ αυτό το λόγο, ζήτησα (ως είχα υποχρέωση) την στήριξη της παράταξης που επί δεκαετίες υπηρέτησα σεβόμενους όλους τους Νεοδημοκράτες αλλά και όλους όσους με έχουν τιμήσει με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια.

Και θεωρώ καθήκον, τόσο δικό μου όσο και των συνεργατών μου, να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις,  την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας, την εργατικότητά μας, την κοινωνική μας ευαισθησία και την δημοκρατική μας διαδρομή στην υπηρεσία των κατοίκων της Επτανήσου.

Σε αυτή μας την απόφαση, κανείς δε θα μπορέσει να κάμψει την αντοχή μας, την θέλησή μας και περισσότερο την αξιοπρέπειά μας.

Το μόνο μας κίνητρο παραμένει η αγάπη για τον τόπο μας, στον οποίο μονίμως ζούμε και ανελλιπώς δραστηριοποιούμαστε. Δεν λείψαμε ποτέ από αυτόν, αλλά μείναμε κοντά στους πολίτες, όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά χρόνια τώρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Ζητώ τη στήριξη της ίδιας της κοινωνίας, με την οποία διατηρώ σταθερές σχέσεις αγάπης, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Και καλώ όλους όσους αγαπούν τον τόπο μας και θέλουν να προσφέρουν χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ταμπέλες, χωρίς κηδεμονία να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας σε μια κοινή προσπάθεια για το καλύτερο, για μια νικηφόρα πορεία.


Δήλωση της Ρόδης Κράτσα


Η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή την υποψηφιότητά μου για την διεκδίκηση της θέσης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Θα δώσουμε την μάχη:

  • Για την ανάδειξη κι αξιοποίηση του του ανθρώπινου δυναμικού των νησιών μας.
  • Για να ξαναβρούν τα Ιόνια την ιστορική και πολιτιστική ακτινοβολία τους.
  • Για μια δυναμική ανάπτυξη με προοπτική στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  • Για την ενίσχυση του κύρους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
  • Για μία ισχυρή παρουσία και φωνή στα κέντρα των ευρωπαϊκών αποφάσεων

Θα κερδίσουμε αυτή την μάχη για να κερδίσουν τα Ιόνια νησιά.

Για να κερδίσει ό,τι μας ενώνει και ό,τι κάνει το κάθε νησί μας να ξεχωρίζει».

Η Ρόδη Κράτσα είναι τ. Ευρωβουλευτής και Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Εχει πλούσια ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία, ενώ έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με την Περιφερειακή Ανάπτυξη της Ε.Ε., την υποστήριξη της νησιωτικότητος, καθώς και την προβολή των Ιονίων Νήσων ,με διάφορες πολιτικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες.