Θόδωρος με στελέχη του Petanque

Τους διεθνούς φήμης πρωταθλητές Ευρώπης και εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού, του αθλήματος πετάνκ PETANQUE, (εδαφοσφαίριση), συνάντησε στο γραφείο του, στις Αλυκές Κέρκυρας, την Τρίτη το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού, του αθλήματος πετάνκ PETANQUE, από το Βέλγιο τη Γαλλία, το Μονακό, το Λίβανο και την Τουρκία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Συλλόγου Πετάνκ Ελλάδας Γιάννης Γιακουμής, μέλη της ελληνικής Ομοσπονδίας, καθώς και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Κρίκετ, δια του προέδρου της, Άκης Νικήτα.

Βασικό αίτημα των εκπροσώπων του Παγκόσμιου Οργανισμού, του αθλήματος πετάνκ PETANQUE, ήταν η στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων νήσων στην επικείμενη ένταξη της Ομοσπονδίας του πετάνκ PETANQUE, στην Εθνική Ομοσπονδία του Κρίκετ, που εδρεύει στην Κέρκυρα, προκειμένου το άθλημα να αποκτήσει και νομική υπόσταση στην Ελλάδα και να «αγκαλιαστεί» από όλους τους Ελληνες, δη του Επτανήσιους.

Ηδη στην Κέρκυρα από την Τρίτη διεξάγεται στη Μεσογγή, διεθνές τουρνουά πετάνκ PETANQUE, στο οποίο συμμετέχουν από 14 χώρες, 270 άτομα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Σκοπός του Παγκόσμιου Οργανισμού, του αθλήματος πετάνκ PETANQUE είναι η συμμετοχή και στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο άθλημα, στο οποίο, ο συνολικός αριθμός των παικτών του υπολογίζεται ανά την υφήλιο μεταξύ 17 και 20 εκατομμύρια αθλητών.

«Πρέπει να είμαστε αρωγοί όλων εκείνων των προσπαθειών που γίνονται από κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς με μοναδικό χαρακτήρα, που απευθύνονται σε άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, κάθε ηλικίας και αναπτύσσουν μέσω των αθλημάτων τους, το ομαδικό πνεύμα και την κοινωνική συνοχή» είπε, μεταξύ άλλων, στους παρευρισκόμενους στη συνάντηση ο κ. Γαλιατσάτος, επισημαίνοντας ότι «η στήριξη εκ μέρους της ΠΙΝ με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος σε όλο το Ιόνιο, θα πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη».

Φωτό από τη συνάντηση του κ. Γαλιατσάτου με στελέχη του Petanque