Θόδωρος: Ναυάγησαν τα υδατοδρόμια!

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Απουσία αυτοκριτικής για το «ναυάγιο» των υδατοδρομίων, καμία δέσμευση για το μέλλον από την περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τονίζει σε ανακοινωσή της η ΑΝΑΣΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η ΑΝΑΣΑ ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης της αδειοδότησης και κατασκευής των πέντε υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο. Η περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική επερώτηση μας:

Απέφυγε οποιαδήποτε αυτοκριτική και ανάληψη ευθύνης για την παταγώδη αποτυχία της να προωθήσει έστω κατ’ ελάχιστον τα πέντε υδατοδρόμια.

Προσπάθησε να υποβαθμίσει την σημασία της σκληρής γλώσσας που χρησιμοποίησε εναντίον της περιφερειακής αρχής το ΣΤ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όταν, απορρίπτοντας την Προγραμματική Σύμβαση, μίλησε για «σαφή παραβίαση των κανόνων της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης». Δεν έδωσε καμία προοπτική για το μέλλον, αναμασώντας αόριστες υποσχέσεις για συνεργασία με το υπουργείο υποδομών και την κυβέρνηση με σκοπό την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης.

Αρνήθηκε πεισματικά να δεσμευθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η ΑΝΑΣΑ εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι, μετά από δυόμιση χρόνια θητείας, η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου έφερε την υπόθεση των υδατοδρομίων στο μηδέν και χωρίς ξεκάθαρη προοπτική. Τα υδροπλάνα, ένα σπουδαίο και απαραίτητο εργαλείο για την συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη της ΠΙΝ, δεν θα πετάξουν και φέτος με αποκλειστική ευθύνη της περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η ΑΝΑΣΑ θεωρεί σημαντική προτεραιότητα την κατασκευή και λειτουργία των υδατοδρομίων και θα εργαστεί με συνέπεια για την πραγμάτωση τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά