Θόδωρος: «…Πάτσι τα 3,7 εκατομμύρια Ευρώ με τα λεφτά που δόθηκαν για την Παλική»!

Σε μία δήλωση-βόμβα προέβη την περασμένη Δευτέρα κατά τα εγκαίνια του νέου Σχολικού Συγκροτήματος στο Φαραώ, ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.
O κ. Γαλιατσάτος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έδωσε τα 3,7 εκατομμύρια Ευρώ που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση για τους σεισμοπαθείς της Παλικής, γιατί …«τα έκαμε καλά» με τα λεφτά που διέθεσε το Κράτος (Κυβέρνηση Σαμαρά) για τον ίδιο λόγο!
Με άλλα λόγια ο κ. Γαλιατσάτος μας είπε ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν διέθεσε τα 3,7 εκατομμύρια Ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους σεισμοπαθείς της Παλικής γιατί …«τα πάτσισε»!
Το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του κ. Γαλιατσάτου έχει ως εξής:
«…Η χρηματοδότηση αυτή, ενώ έρχεται κανονικά προς τους αιτούντες, που είναι οι Τοπικές Αρχές, η Ελληνική πλευρά έχει εφαρμόσει άλλη πρακτική. Εισπράττει αυτή τα χρήματα διά του Υπουργείου και τα ενσωματώνει στα χρήματα που έχει μέχρι τότε δώσει ως Ελληνικό Κράτος για τη βοήθεια, για την αποκατάσταση. Δηλαδή, μ’ άλλα λόγια, για να το πω λαϊκά, τα κάνει καλά με τα χρήματα που ήδη έχει δώσει.

Δεν τα προσθέτει στα χρήματα που έχουν ήδη δοθεί για την αποκατάσταση. Κατά συνέπεια, λοιπόν τα χρήματα αυτά, τα 3,7, δεν έρχονται προσθετικά, άρα να μην τα αναζητούμε, είναι χρήματα τα οποία ενσωματώθηκαν στις πιστώσεις που έδωσε μέχρι τώρα το Ελληνικό Κράτος για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς.

Η αφορμή για να αναζοωπυρωθεί το θέμα, είναι νομίζω, επειδή, λήγει η περίοδος, μέσα Oκτώβρη ή τέλη Oκτώβρη, λήγει η περίοδος, που πρέπει αυτά τα συγκεκριμένα ποσά να έχουν δηλωθεί ως δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εχει δηλωθεί περίπου, αν θυμάμαι καλά, ένα ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ και εκκρεμούν να δηλωθούν τα υπόλοιπα.

Εν όψει της λήξης της περιόδου, κινήθηκε μία διαδικασία από το Υπουργείο που ζητάει την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και την πιστοποίηση των λογαριασμών και πιθανόν γι’ αυτό το λόγο, εξ αιτίας αυτής της ενέργειας υπήρξε αυτή η εξέλιξη. Από και πέρα, δεν ξέρω γιατί ο Δήμος έβγαλε αυτή την ανακοίνωση. Δικό του θέμα».
Η δήλωση αυτή του περιφερειάρχη έγινε, προφανώς, σε μία προσπάθεια να μην χρεωθεί η Περιφέρεια την πρωτοφανή αυτή ενέργεια της Κυβερνήσεως Τσίπρα.

galats-kseg