Θόδωρος: Ποιοί είναι οι κλέφτες και ποιός είναι ο νοικοκύρης αποδείχθηκε από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την ΕΤΙΝ

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της ΕΤΙΝ, μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σπ. Σπύρου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, δήλωσε:
«Η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) έκλεισε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, γιατί όπως την είχαν καταντήσει όσοι είχαν την ευθύνη λειτουργίας της, αντιμετώπιζε σωρεία διαχειριστικών και οικονομικών προβλημάτων, αλλά και γιατί είχε απολέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία καθώς δεν επιτελούσε τους σκοπούς για τους οποίους είχε συσταθεί. Όπως είπε ένας αντιπεριφερειάρχης της πρ. περιφερειακής αρχής του κ. Σπύρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η ΕΤΙΝ είχε μετατραπεί σε γραφείο ταξιδίων ημετέρων.
Εμείς όταν αναλάβαμε, συνειδητά προβήκαμε πρώτα σε έλεγχο, αφού διαπιστώσαμε ότι ο υποχρεωτικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές είχε σταματήσει το 2008. Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών ανέδειξε 13 ευρήματα και σαφή κακοδιαχείριση για το διάστημα 2009-2014, στο οποίο περιλαμβάνεται και το διάστημα της θητείας του κ. Σπύρου.
Η δήλωσή του λοιπόν ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» είναι ευθέως αντίθετη με τα ευρήματα των ορκωτών λογιστών, το οποίο δώσαμε στη δημοσιότητα για να κρίνουν οι πολίτες ποιοι είναι οι κλέφτες και ποιος ο νοικοκύρης.
Και φυσικά η συνέχεια θα δοθεί από τη δικαιοσύνη, τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, στον οποίο έχει αποσταλεί ο φάκελος της ΕΤΙΝ, όπως είχαμε υποχρέωση για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών και τη χρηστή διοίκηση».


O Περιφερειάρχης σε Γαρδελάδες και Δουκάδες

Τις περιοχές Κάμπος Γαρδελάδων και Παπαθανάτικα Δουκάδων Κέρκυρας, για τις οποίες έχει κατατεθεί αίτημα εγκατάστασης μονάδων παραγωγής από βιορευστά-βιοκαύσιμα, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.
O Περιφερειάρχης θέλησε να έχει ιδία άποψη για τις ακριβείς τοποθεσίες, να εξακριβώσει αν υπάρχει γειτνίαση με κατοικημένες περιοχές, τον βαθμό της πιθανής όχλησης στους περίοικους καθώς και την πιθανότητα επιβάρυνσης στο περιβάλλον.
Η επίσκεψη αυτή του περιφερειάρχη έρχεται σε συνέχεια της απόσυρσης των εν λόγω θεμάτων, που είχαν τεθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από αιτήματα των Τοπικών Συμβουλίων και των κατοίκων των δύο περιοχών.
O κ. Γαλιατσάτος, παρότι τα έργα έχουν λάβει θετική γνωμοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έλαβε υπόψη του τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις των κατοίκων και αποφάσισε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν οι ενστάσεις που εγείρονται είναι βάσιμες.
Στην επιτόπια επίσκεψή του στους Γαρδελάδες και τους Δουκάδες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, είχε την ευκαιρία-όπως είχε δεσμευτεί να συζητήσει με εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων και κάτοικους της περιοχής και να ανταλλάξει απόψεις για το θέμα πριν τη λήψη αποφάσεων.