Θύελλα πάλι με τα εισιτήρια της Μελισσάνης. Δ. Λυκούδης: Όλα νόμιμα. Δύσπιστη η αντιπολίτευση

Με κόντρες και εντάσεις πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς την περασμένη Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «O Κέφαλος».

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε με αφορμή το θέμα των εισιτηρίων της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης, μετά από ερώτηση του δ.σ. κ. Γιώργου Τζωρτζάτου, σχετικά με την καταγγελία της Λαϊκής Συσπέιρωσης σε προηγούμενη συνεδρίαση, για την εγγυρότητα των εισιτηρίων, με τον ισχυρισμό ότι δεν έφεραν υδατογράφημα.

vinieta-egxromiO αναπληρωτής δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης εξήγησε ότι το υδατογράφημα δεν είναι εμφανές με γυμνό μάτι, παρά μόνο με ειδικό μηχάνημα, για λόγους ασφαλείας.

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, ο κ. Λυκούδης ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου νά φέρουν στην αίθουσα το ειδικό μηχάνημα και τα εισιτήρια των σπηλαίων για τσεκ απ, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση ενώπιον του Σώματος.

Μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, ο κ. Λυκούδης απέδειξε με το ειδικό μηχάνημα ότι τα εισιτήρια φέρουν το ειδικό υδατογράφημα. Ωστόσο, κανείς από τους συμβούλους της αντιπολίτεσης δεν σηκώθηκε για να παρακολουθήσει από κοντά την επίδειξη, διότι όπως είπαν κανείς δεν περίμενε να δει κάτι διαφορετικό, δηλαδή εισιτήρια τα οποία δεν είναι αυθεντικά!

Oι δ.σ. της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για …θέατρο παραλόγου, ενώ είπαν ότι απαιτείται ηλεκτρονικός έλεγχος και ειδικό ακυρωτικό μηχάνημα για τα εισιτήρια.

O δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Κουρούκλης στην τοποθέτηση του είπε ότι «όταν ο επικεφαλής της παράταξης κ. Νίκος Γκισγκίνης έκανε λόγο ότι έχει εισιτήρια τα οποία δεν φέρουν υδατογράφημα, δεν απάντησε κανείς ότι υπάρχει ειδικό μηχάνημα… Τώρα στήσατε ένα επικοινωνιακό σόου εδώ πέρα. Δεν αλλάζουμε τίποτα από όσα είπαμε. Μετά από έξι μέρες το θυμηθήκατε, δεν ξέραμε ότι πρέπει να κουβαλάμε τα εισιτήρια μαζί μας. Μας περνάτε για κουτούς».

O κ. Λυκούδης κάλεσε τη Λαϊκή Συσπείρωση να προσκομίσει τα εισιτήρια που έχει λέγοντας μάλιστα: «Φέρτε εισιτήρια χωρίς υδατογράφημα και εγώ θα παραιτηθώ από αντιδήμαρχος», ενώ τόνισε ακόμη ότι «Το ηθικό πλεονέκτημα αυτή η Δημοτική Αρχή δεν θα το χάσει ποτέ».

Τοποθέτηση που άναφε φωτιές έκανε ο δ.σ. της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς (παράταξη Θεόφιλου) κ. Θόδωρος Φλωράτος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Λυκούδη είπε: «Δεν κάνω για σας μομφή ότι συμμετέχετε στη ρεμούλα, γιατί ρεμούλα γίνεται…» και για το λόγο αυτό απιτείται έλεγχος, για να απαντήσει ο κ. Λυκούδης ότι ολα γίνονται νόμιμα και ότι δεν υπάρχουν πλαστά εισιτήρια, προκαλώντας αν ισχύει κάτι τέτοιο τα εισιτήρια αυτά να βγουν στο φως.

Καταγγελία δημόσια θέλησε να κάνει ο αντιδήμαρχος Ερίσου κ. Κώστας Κοντογούρης, για τον κ. Γκισγκίνη (ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση), ενώπιον του Σώματος ότι αν και κομμουνιστής, απέλυσε εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών, με χρήση μάλιστα του μνημονιακού νόμου, προκειμένου να καταβάλλει τη μισή αποζημίωση.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. διεκόπη για αύριο Τετάρτη 23/11.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Γ. Τζωρτζάτος: «Τα κουκιά δεν βγαίνουν για το έργο στην Κυανή Ακτή»


Την αντίθεση του για τη σύναψη σύβασης μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου για το έργο «αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης» (Στην Κυανή Ακτή, από το Μπαστούνι εώς το άγαλμα του Καββαδία), εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και δ.σ. κ. Γιώργος Τζωρτζάτος.

Ο κ. Τζωρτζάτος, εκφράζοντας σοβαρούς προβληματιμούς, τόνισε ότι «τα χρήματα που χρειάζεται να δώσει το Λιμενικό Ταμείο για το συγκεκριμένο έργο δεν επαρκούν ώστε αυτό να ολοκληρωθεί και αν τελικά δοθούν, τότε δεν θα γίνουν έργα που έχουν προγραμματιστεί και χρειάζεται να γίνουν σε Πόρο, Ληξούρι και Σάμη. Θα αφήσετε αυτές τις περιοχές ορφανές. Είμαι υπέρ της ανάπτυξης της περιοχής, όμως τα χρήματα δεν φτάνουν για να ολοκληρωθεί το έργο. Και εγώ όταν ήμουν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ήθελα να το προχωρήσω, αλλά διαπίστωσα ότι τα “Κουκιά δεν βγαίνουν”».

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.