«Ιακωβάτεια 2017» αφιερωμένα στη Γυναίκα

Από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιήσει στις 4 και 5 Αυγούστου 2017 στον Κήπο της Βιβλιοθήκης τα «Ιακωβάτεια 2017» – ένα νέο θεσμό για την ανάδειξη προσώπων και γεγονότων της Παλικής – τα οποία φέτος θα είναι αφιερωμένα στη «Γυναίκα της Παλικής» με σχετικές ομιλίες, μουσικό πρόγραμμα και θεατρικό δρώμενο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτού του διημέρου θα λειτουργήσουν δύο Εκθέσεις:

  •  Έκθεση Βιβλίου: θα εκτεθούν βιβλία (λογοτεχνικά, επιστημονικά κ.λπ.) γραμμένα από Κεφαλονίτισσες και Ιθακήσιες συγγραφείς, και
  •  Έκθεση Εικαστικής και Χειροτεχνικής Δημιουργίας: θα εκτεθούν εικαστικές και χειροτεχνικές δημιουργίες γυναικών της Παλικής.

Γι’ αυτό λοιπόν καλουμε:

  •  Kάθε Κεφαλονίτισσα και Ιθακήσια συγγραφέα να δωρίσει στη Βιβλιοθήκη μας τα βιβλία της, για να εκτεθούν και στην Έκθεση Βιβλίου, και
  •  Kάθε Ληξουριώτισσα και γενικότερα κάθε Παλικισιάνα, που εκφράζεται δημιουργικά μέσα από τη ζωγραφική, την κεραμική, τη χειροτεχνία κ.λπ. να μας στείλει αντιπροσωπευτικά έργα της, προκειμένου να εκτεθούν στην Έκθεση Εικαστικής και Χειροτεχνικής Δημιουργίας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν μέχρι με την υπάλληλο της Βιβλιοθήκης μας κ. Βάσω Μαθιουδάκη από Τρίτη έως και Σάββατο κάθε εβδομάδας, τις εργάσιμες ώρες, για κάθε διευκρίνιση αλλά και για να δηλώσουν συμμετοχή.

(ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ)