Ιδρύεται το πρώτο «Μουσικό Γυμνάσιο Κεφαλονιάς» με έδρα το Ληξούρι

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Απόφαση Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αν. Υπουργού Οικονομικών στο ΦΕΚ 1746_Β’/17.05.2019, σύμφωνα με την οποία ιδρύεται το πρώτο «Μουσικό Γυμνάσιο Κεφαλονιάς» από το σχολικό έτος 2019-2020 με έδρα το Ληξούρι, τοποθετώντας το νησί μας στον χάρτη των περιοχών που διαθέτουν Μουσικά Σχολεία.

Απόφαση που προάγει την πολιτιστική παράδοση και τη μουσική παιδεία ως αναπόσπαστα στοιχεία της ιστορίας του Νησιού μας. Τιμά τις εξέχουσες μορφές της Μουσικής που γέννησε ο τόπος μας και στηρίζει το έργο και την κοινωνική προσφορά των Φιλαρμονικών και των μουσικών σωματείων της περιοχής. Ιδιαίτερα, η ίδρυσή του στο Ληξούρι συνδέεται με την προσφορά στη μουσική δωρεάν παιδεία και παράδοση, που από το 1836 προσφέρεται αδιάλειπτα από την αρχαιότερη φιλαρμονική της Ελλάδος, τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου.

Το Μουσικό Γυμνάσιο θα έχει ως στόχο τόσο την εκμάθηση της μουσικής παράδοσής και παιδείας όσο και τη διαιώνιση της Κεφαλληνιακής – Επτανησιακής μουσικής κουλτούρας.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.