Ιερά Πανήγυρις του Αγ. Χριστοφόρου στα Φάρσα

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και με λαμπρότητα γιορτάζεται και φέτος ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ στην εκκλησία του στα Φάρσα, μετά την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς του 2014.

Χθες έγινε ο εσπερινός χοροστατούντος του αρχιμανδρίτου Φώτη Γαβριελάτου με την συνοδεία ιερέων και εκκλησιαστικής χορωδίας.

Σήμερα και ώρα 7.30 το πρωί θα γίνει ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία με την ίδια εκκλησιαστική συνοδεία.

Μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει δοξολογία με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού μας, καθ’ ότι η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί σαν ημέρα Λήξης του Δεύτερου Πανκοσμίου Πολέμου και εορτασμού των εθνικών αγώνων κατά του ναζισμού καί Φασισμού.

Στις 11.30 θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Κεφαλονιάς.

Για την μεταφορά των προσκυνητών θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο από το ΚΤΕΛ στο Αργοστόλι και σήμερα Τρίτη το πρωί στις 7.30 και επιστροφή τους μετά την Θεία Λειτουργία στο ΚΤΕΛ, στο Αργοστόλι.

Σήμερα και από ώρα 9 το βράδυ θα αρχίσει το καθιερωμένο πατροπαράδοτο γλέντι στην όμορφη πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου με το μουσικό σχήμα «ΔΙΗΧΩΝ» τραγουδά η ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΡΒΑ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ και παίζει βιολί ο ΛΑΜΠΡΟΠΑΝΝΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ.

Στο χώρο της πλατείας Αγίου Χριστοφόρου θα λειτουργήσει ψησταριά με ποικιλία ψητών που την επιμέλεια θα έχει το καφέ – ουζερί του χωριού μας «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ», που βρίσκεται απέναντι από την Πλατεία.

Οπως και χθες το βράδι και σήμερα το βράδι θα καούν πυροτεχνήματα.

Σας περιμένουμε για να προσευχηθείτε στον προστάτη του χωριού μας και των οδηγών ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ και εμείς θα σας προσφέρουμε την φανταστική θέα προς τον Κόλπο Αργοστολίου και την χωροπούλα και όπως κάθε χρόνο την ζεστή φιλοξενία μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ