Ιθάκη: 2,5 έτη χωρίς παιδίατρο και τρία χωρίς μικροβιολόγο!

Χωρίς παιδίατρο είναι τα τελευταία δυόμισι χρόνια τα 350 παιδιά που κατοικούν με τις οικογένειές τους στην Ιθάκη, παρότι το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει την αντίστοιχη θέση.

Την ίδια ώρα το νησί, που αναμένει και φέτος δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, έχει μόνο ένα ασθενοφόρο και έναν οδηγό, ενώ παρουσιάζει και μεγάλες ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες.

Ενδεικτικό είναι ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας της Ιθάκης είναι κλειστό τα τελευταία τρία χρόνια, μετά τη συνταξιοδότηση της μικροβιολόγου. Τα παραπάνω σοβαρά υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιθάκη ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη με τον δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στο περιθώριο του συνεδρίου με αντικείμενο τον τουρισμό υγείας, που διεξήχθη στο νησί στις 26 και 27 Μαΐου, υπό τη διοργάνωση του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του Δήμου Ιθάκης.

Στη σύσκεψη στο δημαρχείο Ιθάκης ο κ. Στανίτσας και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου εστίασαν στο σοβαρό ζήτημα της απουσίας απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αθήνα, πρόβλημα που έχει ενταθεί από το 2016, όταν διεκόπη η σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα.

(dimokratia.gr)