ΙΟΣ ΚΑΙ …ΟΘΩΜΑΝΟΣ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔«ΕΙΜΑΣΤΕ σε Πόλεμο, με έναν εχθρόν ύπουλον και αόρατον, που όμως δεν είναι ανίκητος», εδήλωσε, και πολύ σωστά, ο Πρωθυπουργός μας, αναφερόμενος στον «Κορωνοϊόν», με τις ήδη χιλιάδες τα θύματά του!

➔ΜΕ τούτον τον εχθρόν θα τα καταφέρουμε και θα τον εξουδετερώσουμε, είμαι βέβαιος, και μάλιστα συντομότερα από όσον πιστεύουμε, τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες!

➔ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ εχθρόν όμως, τον «σύμμαχον», μεσο-μακροχρόνια ακόμα πιο επικίνδυνον, πολύ πιο ύπουλον, από τον πιο πάνω αναφερόμενον, πως θα… ξεμπερδέψουμε; ΠΩΣ;

➔ΓΙΑΤΙ, με αυτόν τον γείτονα …«σύμμαχον» και «φίλον»:

1ον: ΔΕΝ ενεργήσαμε ΑΜΕΣΑ, όπως με τον Ιόν! ΔΕΝ!

2oν: ΔΕΝ ελάβαμε κάποιο δραστικόν μέτρον εναντίον της μόνιμης απειλής του, όπως ελάβαμε με τον Ιόν!

3ον: ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ να μιμούμεθα την …στρουθοκάμηλον, με τον εχθρόν γείτονα, άκρως διστακτικοί, έστω και απλά να τον χαρακτηρίσουμε, να τον αποκαλέσουμε ΕΧΘΡΟΝ, ακόμα και όταν μας πυρπολούσε τα σύνορά μας, και επετίθετο εναντίον μας ευθύτατα. Ενώ, τον Ιόν εχαρακτηρίσαμε ΑΜΕΣΑ, ως Εχθρόν θανάσιμον, και ανάλογα τον αντιμετωπίσαμε!

4ον: ΑΝΑΜΕΝΑΜΕ την …άδεια των άλλων, των όποιων, προκειμένου να ενισχύσουμε την κατάστασή μας την γενικότερη, απέναντί του, ενώ με τον Ιόν, δεν ζητήσαμε άδειαν και ουδενός, προκειμένου να δράσουμε ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΜΕ, και εξ’αρχής!

5ον: ΜΑΣ… ΕΠΕΙΣΑΝ …για χρόνια, ότι οφείλαμε να τον …«κατευνάζουμε», να τον… χα’ι’δολογούμε, και να…«οικοδομούμε …μέτρα εμπιστοσύνης»… μαζί του, και να τον …προσκαλούμε για να …τιμήσει τον …«Άγνωστον Στρατιώτην» μας, αντί να τον στείλουμε στον «γέρο διάβολο», εξ’αρχής, και να προετοιμαζόμεθα εντατικότατα για Πόλεμο που με βεβαιότητα θα μας κηρύξει, αν απροετοίμαστους μας βρεί!

➔ΕΝΩ με τον Ιόν, αναγνωρίσαμε ΑΜΕΣΩΣ, ότι «είμαστε σε Πόλεμον μαζί του», και ανάλογα τον αντιμετωπίζουμε!

6ον: ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ τον «Κορωνοϊόν», όχι μόνον γιατί όπως εδήλωσε ο Πρωθυπουργός μας δεν είναι ανίκητος, αλλά γιατί ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟΝ, όπως ο προ-αιώνιος, πραγματικός εχθρός, και σύμφωνα με…συχνές και επίσημες ανακοινώσεις του, Οθωμανός γείτων, και γιατί με τον εχθρόν-Ιόν, ΔΕΝ αντιμετωπίσαμε Πολιτικο-κομματικο-δογματικά, ανυπέρβλητα εμπόδια, όπως συχνάκις με τον «σύμμαχον» εχθρόν, αλλά με σχετικήν έστω σύμπνοιαν, με κοινήν, ομαδικήν αποφασιστικότητα, «ανοίξαμε πυρ» εναντίον του εγκαίρως, και με κάθε μέσον που διαθέτουμε, και δεν διαθέτουμε!

➔ΑΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ …ΑΡΓΑ!