Ιστορική μέρα. Σήμερα (7.30’ μ.μ.) τα εγκαίνια του νέου Εργοστασίου Νερού στο Αργοστόλι

Ιστορική μέρα είναι η σημερινή για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά, καθώς η πρωτεύουσα μας θα εγκαινιάσει το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας του νερού της, ένα έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ένα εργοστάσιο δυναμικότητας παραγωγής 10.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως, που είναι το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο στην Ελλάδα.

Η έναρξη της λειτουργίας του, σήμερα Παρασκευή, συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, οπότε ο δήμος έχει διπλό λόγο να γιορτάσει το γεγονός.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των εγκαινίων περιλαμβάνει τα εξής:

Ομιλίες:

  • Αλίκη Γαλιατσάτου, φιλόλογος, Διευθύντρια 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, με θέμα “Αργοστόλι – Νερό, Ιστορική Αναδρομή”
  • Διονύσης Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας με θέμα: “Το νέο εργοστάσιό μας και οι δυνατότητές του”
  • Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση σήμερα και ώρα 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ΚΕΦΑΛΟΣ».
  • Σε ζωντανή μετάδοση η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου από μαθητές της Α’ βαθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικών έργων από τους μαθητές όλων των σχολείων του Αργοστολίου με θέμα το πόσιμο νερό. Θα βραβευθεί το καλύτερο έργο ανά εκπαιδευτική βαθμίδα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”. Τα εγκαίνια θα μεταδοθούν ζωντανά στο θέατρο σε απευθείας σύνδεση με το χώρο του εργοστασίου.

Η είσοδος στο χώρο των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη.

Σε μία ιστορική ημέρα για το Αργοστόλι και με σύνθημα “Ήμουν κι εγώ εκεί”, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης σας καλεί να συμμετάσχετε στη μεγάλη αυτή γιορτή.


Σήμερα η ημερομηνία που το νερό θα είναι πόσιμο


O πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης ανακοίνωσε χθες ότι σήμερα κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου εργοστασίου νερού, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, η κατασκευάστρια εταιρεία θα ανακοινώσει την ημερομηνία κατά την οποία το νερό της πόλης του Αργοστολίου θα είναι πόσιμο. Ο ανωτέρω χρόνος έχει σχέση με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων δοκιμών στην λειτουργία, που έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς και την πλήρη αντικατάσταση των ποσοτήτων που υπάρχουν σήμερα στο δίκτυο.