Κάμανε γαργάρα τη …«Σύγχρονη Πινακοθήκη»!

OΣΟ «ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη», τόσο το βαρβάτο αρχείο του «Η» θα βγάζει «διαμάντια».

30 Δεκεμβρίου 2010 παραμονή της αποχώρησής του ο (τότε) δήμαρχος Γ. Τσιλιμιδός δημοσιεύει ανακοίνωση με αφορμή τη χρήση του κτιρίου της Τράπεζας την Ελλάδος ως Δημαρχείο από τον Παρίση και μεταξύ των άλλων λέει: «Το κτίριο αγοράσθηκε αφού το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου υιοθέτησε εισήγηση μου που έθετε ως στόχο-όραμα την δημιουργία σύγχρονης πινακοθήκης- γλυπτοθήκης».

Έτσι ακριβώς!

Δέκα χρόνια μετά, ως ανταυτού σήμερα του συναδέλφου του Μιχαλάτου τότε δημάρχου Λειβαθούς, άλλαξε άποψη! Δεν προσχώρησε βέβαια στη θέση του σημερινού «αφεντικού» και τότε «αντιπάλου» στην διεκδίκηση του Κτιρίου για να αποκτηθεί από το Επιμελητήριο του οποίου ήταν πρόεδρος ο Μιχαλάτος, αλλά γίνεται ο εξίσου φανατικός οραματιστής μιας άλλης τελείως διαφορετικής χρήσης, που ξαφνικά ανακάλυψε: «Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου»! Με υιοθέτηση αυτή τη φορά μιας νέας εισήγησης από το Δ.Σ. και το σπρώξιμο από τους «συνήθεις ύποπτους» έναντι τοις πάσι γνωστών ανταλλαγμάτων!

Έτσι απλά, δίχως καν μία αιτιολόγηση για τα μάτια του κόσμου βρε αδελφέ, να εξηγηθεί η θεαματική κυβίστηση και η εντελώς διαφορετική θέση για τη χρήση του κτιρίου!

Και μετά σου λέει γιατί ο κάθε καβαλικεμένος να μην «βλέπει με συμπάθεια την γραφική αντίδραση κάποιων που έχουν ξεμείνει δεμένοι σε ένα άρμα παλαιοκομματικής συμπεριφοράς, το οποίο σταδιακά η κοινωνία μας αποχαιρετά»!

Καταλαβαίνετε γιατί με κείνα και με τα’ άλλα, ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην πολιτική και ιδιαίτερα στους νέους πολιτικούς και κυριαρχεί ο πάσα ένας Ολιγάρχης που με το χρήμα του …«λύνει και δένει»!..

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ