«Κάνατε την Αστυνομία …ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα»

Μία ακόμη επίθεση έκανε χθες στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεθυκεστην πρόσφατη εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή γράφοντας: «Η μόνη εντολή που πήρε η αστυνομία τελευταία ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα. Εμείς θα την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε παράλληλα πως υπάρχει σήμερα μια εξοργιστική ανοχή σε όλες τις ακροαριστερές ομάδες και επαναφέρουν και το πανεπιστημιακό άσυλο, για να τους διευκολύνουν στην κατασκευή βομβών.

Να θυμίσουμε πως την Τετάρτη μέλη της αναρχικής ομάδας πραγματοποίησαν εισβολή στο προαύλιο της Βουλής για την υπόθεση της Ηριάννας.

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει ξαναγίνει. Μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο και δεν το έχει πάρει πίσω . Οι υπουργοί βρίζουν τους δικαστές και ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την αλλαγή σύνθεσης δικαστηρίου στην υπόθεση της Ηριάννας.

Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι φόροι από το 2017 έως το 2022 είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου επταμήνου του 2015. «Η οικονομία το 2017 δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί που ήταν το 2014. Η χώρα έχασε τρία χρόνια και οι βαρύτατες ευθύνες θα αποδοθούν» είπε.

Για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που είπε αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «Όπου πάει ο πρωθυπουργός τον ακολουθούν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ απορώ που τα βλέπει τα χαμογελαστά πρόσωπα».

«Ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να πιστέψει και ο ίδιος πια τα παραμύθια του» τόνισε.

Επιπλέον, δήλωσε ότι επιμένει στο θέμα των εκλογών και όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο καλύτερα για τη χώρα. Προτεραιότητά μας είναι οι εθνικές και όχι οι αυτοδιοικητικές, τα πρόσωπα για τις οποίες θα αποφασίσει η ιδία η κοινωνία, σημείωσε.