Κάρλοβι Βάρι μπορεί να γίνει η Κεφαλονιά με τις απίθανες ιαματικές πηγές στην Παλική

DSC01768Ιαματικές πηγές καλύτερες από της Αιδηψού και του Κάρλοβι Βάρι υπάρχουν στην περιοχή της Παλικής και αυτή η «αίσθηση» βγήκε από την Επιστημονική Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.
Στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κεκάτος, συμμετείχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματική Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας και νομικός κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης.
ο κ. Κουσκούκης αναφέρθηκε στις ιαματικές πηγές της Παλικής που μπορούν να επιφέρουν μεγάλη άνοδο του Τουρισμού αφού είναι άριστης ποιότητας και έχουν πολύ ισχυρή θεραπευτική ιδιότητα. Μάλιστα ο κ. Κουσκούκης είπε ότι επισκέφθηκε ιαματική πηγή στην περιοχή των Χαβδάτων, προσθέτοντας ότι πέτυχε «φ;λέβα χρυσού» και ότι τα νερά της πηγής είναι καλύτερα από εκείνα της Αιδηψού.
Το επόμενο στάδιο είναι η αναγνώριση των ιαματικών πηγών της Παλικής και η διαφήμισή τους για την προσέλκυση τουριστών όχι μόνον για το καλοκαίρι, αλλά και για τις άλλες εποχές.
Στην Ημερίδα πήραν μέρος ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Γιώργος Κατσιβέλης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σοφία Ζαφειράτου, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο τ. νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος, κ.ά.