Κάψανε το σπίτι του παππού του Γνήσιου στα Μαρκοπουλάτα (Γαλοπουλάτα) της Ερίσου

Tο σπίτι του παππού του δημάρχου Kεφαλονιάς κ. Aλέξανδρου Παρίση κάψανε προχθές το βράδι άγνωστοι δράστες στο Xωριό Mαρκουλάτα της Eρίσου.

Για τον δήμαρχο το σπίτι αυτό είχε μεγάλη συναισθηματική αξία, αφού εκεί μέσα έζησε ο παππούς του Γρηγόρης Mολφέτας που είχε 7 παιδιά.

Επίσης, οι εμπρηστές κάψανε ακόμη στα Μαρκουλάτα προχθές το βράδι, περίπου στις 8.15′ μ.μ. μία θερινή κατοικία (κτίσμα αρωγής).

Συγκεκριμένα, στις 8.30′ .μ.μ. περίπου προχθές το βράδι ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Σάμης από κατοίκους του χωριού για φωτιά σε κατοικία στα Μαρκουλάτα, στο συνοικισμό Γαλοπουλάτων. Αμεσα έσπευσαν στο χωριό δύο πυροσβεστικά οχήματα από τη Σάμη με έξι άνδρες και ένα όχημα με τέσσερις άνδρες από την ΕΟΔ Ερίσου.

Η κατοικία, οι ιδιοκτήτες της οποίας είναι κάτοικοι Αθηνών, και ενημερώθηκαν από την Πυροσβεστική χθες, κάηκε ολοσχερώς, η στέγη κατεστράφηκε και έπεσε, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να αποτρέψουν το “κακό”.

Σύμφωνα με τις πρώτα στοιχεία της έρευνας της Πυροσβεστικής, οι εμπρησμοί έγιναν μετά από διάρρηξη που προηγήθηκε και στα δύο ακίνητα, ενώ στην κατοικία βρέθηκε και σπασμένο τζάμι, από το οποίο εισήλθαν στο σπίτι οι δράστες και οι πρώτες εκτιμήσεις προσδιορίζουν ότι οι εμπρηστικές ενέργειες είχαν σκοπό να καλυφθούν τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία των διαρρήξεων.

Τις έρευνες για τα δύο συμβάντα έχει αναλάβει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ ενημερώνεται και η Αστυνομία σχετικά για την πρόοδο των ενεργειών.

n Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πριν περίπου δέκα ημέρες, νύχτα, στο χωριό Κατσαράτα Ερίσου, έγινε και άλλη απόπειρα εμπρησμού κατοικίας ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος ενημέρωσε ο ίδιος την Πυροσβεστική σχετικά. Αγνωστος είχε αποπειραθεί να βάλει φωτιά στο ρολόϊ της ΔΕΗ της οικίας του ηλικιωμένου, η οποία ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις. Στο σημείο της απόπειρας εμπρησμού βρέθηκαν καμμένα χαρτιά.

Στη φωτό ό,τι απέμεινε από το σπίτι του παππού του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, μετά την εμπρηστική ενέργεια