Και η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία στηρίζει τον π. Nικόλαο Χαρτουλιάρη για την εκλογή του ως Δεσπότης Kεφαλονιάς

Η Ιόνιος Πολιτιστική Oμοσπονδία Αμερικής απέστειλε προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο την ακόλουθη επιστολή:

Μακαριότατε Πάτερ και Δέσποτα, εύχομαι η επιστολή μου αυτή να Σας βρίσκει σε πλήρη υγεία και ευημερία.

Ως Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Oμοσπονδίας Αμερικής, εκπροσωπώντας τους ομογενείς των Ιονίων Νήσων, και με τον απόλυτο σεβασμό , που τρέφω προς Εσάς, επιθυμία μου είναι σε κάθε κίνηση που κάνει η Ιόνιος Πολιτιστική Oμοσπονδία,  να είστε ο πρώτος που θα ενημερώνετε, με γνώμονα πάντοτε την αγάπη και την αφοσίωση στο γενέθλιο τόπο.

Oι απόδημοι επτανήσιοι και συγκεκριμένα οι Κεφαλλήνες της διασποράς,  είναι συγκλονισμένοι  από την κοίμηση μέσα στον ίδιο χρόνο δύο Μητροπολιτών, του Μακαριστού Σπυρίδωνος αλλά και του Κεφαλλήνα Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά, πριν καν ενθρονιστεί.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των προκλήσεων που περνάει η πατρίδα μας, καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και μεγάλο όπλο απέναντι στην κρίση είναι η αλληλεγγύη, η έγνοια και η φροντίδα για τον άλλο, τον πλησίον, τον συμπατριώτη.

Η Κεφαλονιά σ ‘αυτές τις δύσκολες ώρες έχει ανάγκη από έναν δικό της πνευματικό, θέλει ένα νέο δεσπότη, οπωσδήποτε Κεφαλλονίτη και θέλω ξεκάθαρα να δηλώσω ότι θεωρώ τον Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Χαρτουλιάρη, άξιο να εκλεγεί Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, καθώς έχει διάφανη γνωστή βιωτή και τα πάντα τα σχετικά με τη ζωή του να τα γνωρίζουν οι πάντες.

Ως κεφαλλονίτης, γνωρίζει άριστα τα ήθη, τα έθιμά και τις παραδόσεις του νησιού αλλά και την  ιδιαιτερότητα των Κεφαλλονιτών, που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα Επτάνησα. Θεωρώ και πιστεύω ότι η εκλογή του αυτήν τη στιγμή είναι η καταλληλότερη λύση για τους ομογενείς Κεφαλλονίτες αλλά και για τον ίδιο τον λαό της Κεφαλονιάς.

Μακαριότατε,
γνωρίζοντας ότι η Εκκλησία εισακούει στα κελεύσματα των καιρών και ανταποκρίνεται στα μεγάλα αιτήματα της κοινωνίας, εύχομαι το αίτημα της  Ιονίου Πολιτιστικής Oμοσπονδίας να έχει αντίκρισμα  στις Ιερές αποφάσεις σας, καθώς μας ενώνει όλους η αγάπη γ’ αυτόν τον τόπο, την Κεφαλονιά.

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση,
Ασπαζόμενος την Δεξιάν Σας,
NIKOΛAOΣ MΠAPΔHΣ
Πρόεδρος Ιονίου Πολιτιστικής
Oμοσπονδίας Αμερικής