Και στην Πάτρα εκδήλωση σήμερα για το βιβλίο «Γεράσιμος Φωκάς»

Σήμερα και ώρα 7 μ.μ. το απόγευμα στο ξενοδοχείο Patras Palace, στην Όθωνος Αμαλίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πολ. μηχανικού Διονυσίου Κ. Κουγιανού για τον Μακαριστό Ουρανοθρόνιστο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο Φωκά, που ως γνωστόν είχε εκλεγεί παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο ως Μητροπολίτης Κεφαλληνίας αλλά εκοιμήθη λίγες μέρες προ της ενθρονίσεώς του.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων Πάτρας «Ο Άγιος Γεράσιμος» και από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Πατρών, Τζόγια Καππάτου και η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών Έφη Αναλυτή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Ο Φιλόλογος Φώτης Δημητρόπουλος.

Ο ακαδημαικός και καθηγητής στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Cambridge Αθανάσιος Φωκάς (αδελφός του κοιμηθέντος Μητροπολίτη) και ο ίδιος ο συγγραφέας Διονύσιος Κουγιανός.

Θα απαγγείλει ποίημα του καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων Παναγιώτη Δημακάκου που έχει γράψει για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά, η Σοφία Παπαδοπούλου – Βασιλοπούλου, μέλος της Θεατρικής Ομάδας Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον Βυζαντινό χορό της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπό την Διεύθυνση του Ιωάννη Κόττορου, και θα κλείσει με την Χορωδία Γ. Τριάντης υπό την διεύθυνση του Θόδωρου Χαλκιόπουλου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

  •  Ο Γεράσιμος Φωκάς απεβίωσε στις 21 Ιουνίου 2015, σε ηλικία 64 ετών.