Κακώς δεν έχουν καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου οι μετοχές του «Σικυών»

Θ. Μιχαλάτος

«Κρίνουμε ότι κακώς δεν έχει καταγραφεί στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου στον Απολογισμό που μας παρουσιάζεται οι μετοχές του Ξενοδοχείου «Σικυών Μπήτς». Επρεπε ήδη να τις είχατε εκτιμήσει και να τις καταγράψετε στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Αφού δεν τις έχετε καταγράψει, πως θα τις διεκδικήσουμε;»!

Αυτό τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, κατά τη χθεσινή Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την «έγκριση Απολογισμού, Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2016 Δήμου Κεφαλλονιάς», που έγινε στον «Κέφαλο».

Ο κ. Μιχαλάτος, απευθυνόμενος προς την Δημοτική Αρχή, είπε συγκεκριμένα: «Αφού δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο από κάπου να μην εγράψουμε τα περιουσιακά στοιχεία από την Διαθήκη Τυπάλδου, έχουμε ευθύνη. Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Το γνωρίζουμε, το ξέρουμε. Πρέπει να εκτιμήσουμε αυτό το περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και να το καταγράψουμε. Είναι σημαντικό, σημαντικότατο. Πως θα απαιτήσουμε αύριο, στη αγωγή που ΘΑ κάνουμε, που ΘΑ κάνετε, που ΘΑ πάτε στον Εισαγγελέα, που ΘΑ διεκδικήσετε, που ΘΑ, που ΘΑ… και ακόμα δε τάχουμε δει τόσους μήνες, τόσα χρόνια που κινείτε την υπόθεση εσείς. Πως θα πούμε εμείς, αφού δεν το εμφανίζουμε πουθενά, ούτε το ζητάμε, πως το έχουμε. Για μας είναι κορυφαίο να γίνει αυτή η απαραίτητη εγγραφή. Και απ’ ό,τι ακούσαμε από τον Ορκωτό (Σ.Σ. κ. Φ. Τζώρας), δεν παίρνει την ευθύνη και να πει ότι με δική του ευθύνη δεν έγινε αυτή η εγγραφή. Μας είπε ότι προφορικά έχει την άποψη αυτή… και συμβουλεύει αυτό… Προφορικά πάντα. Και θεωρώ ότι αν του είχε γίνει ερώτηση στην διάρκεια που έκανε τον έλεγχο, θα το αποτύπωνε στην Εκθεσή του. Οτι υπάρχει μία εκκρεμότητα. Και αυτή τη στιγμή είναι ένα έλλειμμα στην Εκθεση του Ορκωτού, αφού δεν αναγράφεται ότι υπάρει μία διαμάχη με κάποιους, σχετικά με κάποια διαθήκη και κάποιες μετοχές μιας Ανωνύμου Εταιρείας».

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε απόντος του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση. Την εισήγηση του Απολογισμού-Ισολογισμού έκανε η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή, ενώ παραβρέθηκε ο Ορκωτός Λογιστής κ. Φ. Τζώρας, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει τα αποτέλεσματα τς Εκθεσης που κατέγραψε.

Η ορθότητα του Απολογισμού 2016 αμφισβητήθηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του, ο Δήμος το 2016 είχε σημαντική αύξηση των εξόδων του, αλλά δυσανάλογη και σημαντική μείωση των εσόδων του, ακόμα και στις «πηγές ζεστού χρήματος», τα Σπήλαια και το Μύρτο.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».

Δ.Δ.-